22 Mart 2021 Pazartesi

Tereyağda Kızartılmış Yoğurtlu Karnabahar Tarifi

 

Tereyağda Kızartılmış Yoğurtlu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Kırmızı toz biber

    Tereyağda Kızartılmış Yoğurtlu Karnabahar Tarifi Yapılışı

  • Karnabaharı tam sapından kesip sapıyla tek tek uzunluğu kesiyoruz çok kalın veya ince parçalar olmayacak şekilde kesiyoruz. (fotoğrafta gösterdiğim gibi).
  • Bir tavada tereyağı eritiyoruz ve karnabaharı biraz soteliyoruz.
  • Dağılmaması için fazla karıştırmıyoruz.
  • Biraz kızarttıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde demliyoruz.
  • Önce suyunu verir sonrada suyu çekilmeye başlar.
  • Karnabahar fazla yumuşak olmayacak kıvama geldiğinde servis tabağımıza alıyoruz.
  • Biraz soğuduktan sonra üzerine önce çırpılmış yoğurt/sarımsağı döküyoruz.
  • Sonrada kızartılmış tereyağ/kırmızı biberi döküyoruz. Vee afiyet olsun ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder