Tereyağda Kızartılmış Yoğurtlu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet karnabahar
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Kırmızı toz biber
Tereyağda Kızartılmış Yoğurtlu Karnabahar Tarifi Yapılışı
- Karnabaharı tam sapından kesip sapıyla tek tek uzunluğu kesiyoruz çok kalın veya ince parçalar olmayacak şekilde kesiyoruz. (fotoğrafta gösterdiğim gibi).
- Bir tavada tereyağı eritiyoruz ve karnabaharı biraz soteliyoruz.
- Dağılmaması için fazla karıştırmıyoruz.
- Biraz kızarttıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde demliyoruz.
- Önce suyunu verir sonrada suyu çekilmeye başlar.
- Karnabahar fazla yumuşak olmayacak kıvama geldiğinde servis tabağımıza alıyoruz.
- Biraz soğuduktan sonra üzerine önce çırpılmış yoğurt/sarımsağı döküyoruz.
- Sonrada kızartılmış tereyağ/kırmızı biberi döküyoruz. Vee afiyet olsun ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder