14 Mart 2021 Pazar

Üç Lezzet Bir Arada Çıtır Kadayıflı Muhallebili Şerbetli Tatlı Tarifi

 

Üç Lezzet Bir Arada Çıtır Kadayıflı Muhallebili Şerbetli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Kemalpaşa tatlısı için;

  • 1 paket kemal paşa
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Krema dolgusu için;

  • 125 gr tereyağı yada margarin
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta buğday yada mısır fark etmez
  • 4 su bardağı 800 ml süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket 200 ml krema
  • 1 paket vanilin

Çıtır katman için;

  • 150 gr kadayıf isteğe bağlı kadayıfınızı azaltıp çoğaltabilirsiniz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
  • Dinlenme süresi en az 6 saat

    Üç Lezzet Bir Arada Çıtır Kadayıflı Muhallebili Şerbetli Tatlı Tarifi Yapılışı

  • Kemal paşa tatlımı üstündeki pişirme önerisine göre pişirdim şerbetini beklemesi içün beklettim.
  • Krema malzemelerini önce yağını ısıttım ununu ekledim.
  • Unun kokusu çıkana kadar pişirdim sütünü diğer malzemelerini ekleyip kaynayana kadar karıştırdım .
  • En son vanilyasını ekleyip birkaç dakika daha kaynattıktan sonra ılınması için ateşten aldım.
  • Ilıyan kremama hazır süt kremasını katıp el blendırıyla iyice çırptım.
  • Pişirmiş olduğum Kemalpaşa tatlımı kelepçeli bir kek kalıbına yerleştirip resimdeki gibi üzerine kremamızı döşedim.
  • Diğer yandan bir tatlı kaşığı ve kadayıfımızı kavurdum isteğe bağlı kadayıfı eksiltip çoğaltabilirsiniz.
  • Kavurmuş olduğum kadayıfa cevizimi de ekleyip bir kaç dakika daha kavurup hazırlamış olduğumuz tatlının üzerine döşedim ve tatlının şerbeti kalmış ise onu da kadayıfın üzerine gezdirebilirsiniz kelepçeli kalıp olduğu için beklettiğinizde şurubu altından akabildiği için altına bir tepsi koyup o şekilde dolaba koyabilirsiniz.
  • En az 6 saat buzdolabında üstüne streç geçirip bekletmeliyiz ben bir gece beklettim.
  • İsteğe bağlı süsleyebilirsiniz servise hazır.

    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder