28 Mart 2021 Pazar

Yassı (Taş) Kadayıf Tarifi

 

Yassı (Taş) Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • Yaklaşık 2 yada 2, 5 su bardağı ılık su 📌( bende 2 su bardağı gitti sizde biraz daha fazla gidebilir yada az gidebilir lütfen kontrollü ekleyelim aynı pankek hamuru gibi olmalı)

Şerbeti için gerekenler;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

İçine koymak için;

  • İrim kıyım ceviz

    Yassı (Taş) Kadayıf Tarifi Yapılışı

  • İlk önce şerbetini yapalım kadayıfları yapmadan önce en az 2-3 saat önce yapalım ki şerbeti iyice soğusun.
  • Şerbet malzemelerini ocağa koyun kaynayınca saat tutun 12-15 dk kadar kaynatın. Bende 13 dk yetti sizde daha çok da sürebilir.
  • Şerbetin kıvamı kesinlikle sulu olmasın kıvamlı bir şerbet olması lazım. Eğer şerbetiniz sulu olursa tatlınız şerbete attığınızda hamur yumuşar hamurlaşır.
  • Hamuru hazırlayalım, yarım bardak ılık suya mayayı ve şekeri koyup iyice karıştırın.
  • 5 – 10 dk bekletin yoğurma kabına unu eleyerek koyun, irmiği ve tuzunu koyun karıştırın.
  • Hazırlanan hamurun üstünü örtüp 20 dka dinlendirelim.
  • Hamurunuzu yağsız yapışmaz bir tavaya pankek yapar gibi dökelim ama tek tarafını pişireceğiz üst tarafın ıslaklığı gidince alalım ve hepsi bitene kadar bu işlemi tekrar edelim .
  • Hepsini bir bezin üzerine pişen tarafları gelecek şekilde koyalım.
  • Kıvamı koyuysa pişerken göz göz olmuyorsa dökülmüyorsa biraz daha su ekleyip kıvamını açabiliriz .
  • Hamurun pişirmediğimiz tarafına ceviz koyup kapatalım hemen kapanıyor.
  • Bol kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
  • Kızaran kadayıfları hemen soğuk şerbete koyalım ,sadece 10 saniye tutup hemen çıkartalım. Hepsi bu kadar. 😊 Yapan ve yiyen herkese afiyet şifa olsun 😊🤲.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder