Yassı (Taş) Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1su bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Çay kaşığının ucuyla tuz
- Yaklaşık 2 yada 2, 5 su bardağı ılık su 📌( bende 2 su bardağı gitti sizde biraz daha fazla gidebilir yada az gidebilir lütfen kontrollü ekleyelim aynı pankek hamuru gibi olmalı)
Şerbeti için gerekenler;
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
İçine koymak için;
- İrim kıyım ceviz
Yassı (Taş) Kadayıf Tarifi Yapılışı
- İlk önce şerbetini yapalım kadayıfları yapmadan önce en az 2-3 saat önce yapalım ki şerbeti iyice soğusun.
- Şerbet malzemelerini ocağa koyun kaynayınca saat tutun 12-15 dk kadar kaynatın. Bende 13 dk yetti sizde daha çok da sürebilir.
- Şerbetin kıvamı kesinlikle sulu olmasın kıvamlı bir şerbet olması lazım. Eğer şerbetiniz sulu olursa tatlınız şerbete attığınızda hamur yumuşar hamurlaşır.
- Hamuru hazırlayalım, yarım bardak ılık suya mayayı ve şekeri koyup iyice karıştırın.
- 5 – 10 dk bekletin yoğurma kabına unu eleyerek koyun, irmiği ve tuzunu koyun karıştırın.
- Hazırlanan hamurun üstünü örtüp 20 dka dinlendirelim.
- Hamurunuzu yağsız yapışmaz bir tavaya pankek yapar gibi dökelim ama tek tarafını pişireceğiz üst tarafın ıslaklığı gidince alalım ve hepsi bitene kadar bu işlemi tekrar edelim .
- Hepsini bir bezin üzerine pişen tarafları gelecek şekilde koyalım.
- Kıvamı koyuysa pişerken göz göz olmuyorsa dökülmüyorsa biraz daha su ekleyip kıvamını açabiliriz .
- Hamurun pişirmediğimiz tarafına ceviz koyup kapatalım hemen kapanıyor.
- Bol kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
- Kızaran kadayıfları hemen soğuk şerbete koyalım ,sadece 10 saniye tutup hemen çıkartalım. Hepsi bu kadar. 😊 Yapan ve yiyen herkese afiyet şifa olsun 😊🤲.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder