28 Mart 2021 Pazar

İpeksi Kıvamı İle Un Helvası Tarifi

 

İpeksi Kıvamı İle Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 100 gram tereyağı (margarin)
  • 2 su bardağı un
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı ılık su

    İpeksi Kıvamı İle Un Helvası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbeti için oda ısısında ki su ve şeker derin bir kaba alınıp, şeker eriyene kadar karıştırılır. Herhangi bir ısı uygulamaya gerek yok.
  • Daha sonra tencereye yağlar alınır ve eriyene kadar kısık ateşte beklenir.
  • Eriyen yağın içersine 1 su bardağı un koyulur ve spatula ile iyice karıştırılır.
  • Topaklanma gidip kıvama gelene kadar.
  • Ardından 1 su bardağı daha un eklenir ve aynı şekilde karıştırılır.
  • Ocağın altı daima kısıkta duracak yalnız ocağın büyük gözünde yapacağız.
  • Unun rengi latte rengini (sütlü kahve) alıncaya denk sürekli karıştırarak yaklaşık 10-15 dk kadar kavrulur.
  • Helva istenen rengi alınca altı tamamen kapatılır.
  • Daha sonra şerbeti 4-5 seferde ekleyerek karıştırılır.
  • Biraz şerbet dökülüp una yedirilir ardından biraz daha şerbet dökülür.
  • Bu şekilde şerbet bitene kadar karıştırarak helvaya yedirilir.
  • Şerbet bittikten sonra biraz daha karıştırarak helvanın o ipeksi kıvama gelmesi sağlanır.
  • Unutmayın şerbeti eklemeden önce ocağın altı kapatılacak.
  • Daha sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz, fikir olsun dondurma ile çok yakışıyor.
  • Deneyen herkese afiyet olsun 😇.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder