Yeşil Mercimekli Erişteli Çorba Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı akşamdan ıslatılmış yeşil mercimek
- 1 su bardağına yakın erişte (yarım kase)
- 1 adet incecik doğranmış soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yemek kaşığı salça (biber-domates karışık)
- 1 tatlı kaşığına yakın tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı et suyu veya yarım bulyon
Yeşil Mercimekli Erişteli Çorba Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bir gün önceden mercimeği güzel yıkayıp soğuk suyla ıslatalım.
- Fazlasını süzdürüp buzdolabı poşetine koyup buzluğa koyarsanız çorbalarınız için hazır kalır.
- Tenceremize incecik doğradığımız soğanı ve sıvı yağı koyup biraz kavuralım.
- Salçayı, nanenin yarısını, tereyağını tuz ve unu koyup iyice karıştıralım.
- Mercimeği ilave ederek sıcak su ve et suyunu da koyup kaynamaya bırakalım. (bulyon koyarsanız tuzu biraz azaltın).
- Çorbamız 5 dakika kadar kaynadıktan sonra erişteyi ilave edelim 15 dakika daha kaynatıp pulbiberle, kalan naneyi ilave edip ocağı kapatalım.
Biraz dinlendikten sonra sıcak sıcak servis yapalım.
Özellikle çocukların beslenmesi için lezzetli bir çorba mutlaka denemelisiniz.
Afiyet olsun.
Not: bütün mercimekli çorbalarda bahsettiğim gibi mercimeği aldığınızda akşamdan yıkayıp soğuk suyla ıslatırsanız ertesi güne yemyeşil 2 kat kabarır, süzdürüp poşetleyerek buzluğa koyduğunuzda kaynatmaya gerek duymadan çorbada pilavda kullanabilirsiniz. Bu sayede vitamini içinde kalır, mercimeğiniz kararmaz ve buzluğunuzda her daim hazır olduğu için zamandan tasarruf edersiniz işiniz kolaylaşır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder