10 Mart 2021 Çarşamba

Yumurtasız Sütsüz Yoğurtsuz Çıtır Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi

 

Yumurtasız Sütsüz Yoğurtsuz Çıtır Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru;

  • 2 su bardağı un (200ml bardakla)
  • 2 su bardağı su (200ml bardakla)
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ (200ml bardakla)
  • 1/2 (yarım) su bardağı irmik (200ml.bardakla)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Çay kaşığı ucu ile tuz

Şerbeti;

  • 3 su bardağı toz şeker( 200ml bardak ile ölçün)
  • 2 su bardağı su (200ml lik bardakla)
  • 1 adet küçük limonun suyu ( limon suyu fazla gibi görünse de tam geliyor ama siz isterseniz yarım limon suyu kullanabilirsiniz)
  • Kızarmak için sıvı yağ

    Yumurtasız Sütsüz Yoğurtsuz Çıtır Çıtır Tulumba Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Şerbeti soğuk kullanacağımız için öncelikle şerbet malzemelerini tencerede birleştirip ocağın büyük gözüne alıp karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım .
  • Su kaynamaya başlayınca ocağı tamamen kısalım ve 20 dakika boyunca ara ara karıştırarak kaynatalım .
  • Kaynatma işlemi bittikten sonra soğuması için şerbeti kenara alalım ben içinde soğuk su bulunan bir kaba tencereyi oturtuyorum çabucak soğumasını sağlıyorum.
  • Ardından hamurun yapımına geçiyoruz bunun için öncelikle un irmik tarçın ve tuzu bir kapta karıştıralım .
  • Sonra tencereye suyu ve yağı ekleyip ocağa alalım su kaynamaya başlayınca hazırlamış olduğumuz un karışımını suya ekleyip hızlı bir şekilde karıştırıp ocağı hemen kapatalım ve hamur toparlanıncaya kadar karıştırma işlemine devam edelim.
  • Hazırlamış olduğumuz hamuru şekil vermek için soğutmadan henüz sıcakken yıldız uçlu aparatın içine hamurdan bir parça ekleyerek parmağımızla itelim çıkan hamuru koparıp kenara alalım.
  • Bütün hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra yağı ocağa alıp iyice ısıtalım ısınmış olan yağa hamurları teker teker bırakıp hiç dokunmadan biraz pişmesini bekleyelim ve yavaşça ezmeden karıştıralım .
  • Bu süreden sonra hamurların her tarafı eşit pişmesi için nar gibi kızarıncaya kadar sürekli karıştıralım .
  • Pişen hamurları yağdan alıp soğuk şerbetin içine atalım 2-3 dakika kadar bekletelim.
  • Geriye kalan bütün hamuru da aynı şekilde hazırlayıp bitirelim deneyeceklere kolay gelsin hoşça kalın Allah’a emanet olun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder