Zeytinli Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı oda sıcaklığında yoğurt
- 1 tam yumurta ve 2 yumurta beyazı
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı yağ
- Alabildiğince un (yaklaşık 1 kg)
- 2 paket maya
- Zeytin
Zeytinli Açma Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeleri karıştırıyoruz, kıvamın yumuşak olması gerekiyor bu yüzden alabildiğince un koyuyoruz ve en son mayayı döküp yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu 20 dk üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
- Daha sonra bezelere ayırıp tekrar 10 dk üzerini kapatıp mayalandırıyoruz.
- Mayalandıktan sonra bezelerimizi açıyoruz sıvı yağ sürüp içerisine zeytinlerimizi koyup şekil veriyoruz ve tepsiye diziyoruz.
- Şekil verdikten sonra tekrar tepsiye koyup 20 dk üzerini kapatıp mayalandırıyoruz.
- Mayalanma tamamlandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 35-40 dk pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder