Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 top karnabahar
- 1 yemek kaşığı tuz
Sosu için
- 3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı
- Öncelikle karnı baharlarımızı haşlıyoruz.
- Daha sonra tuzlayıp bir tepsiye diziyoruz.
- Üzeri için sosumuzu hazırlıyoruz, bir tencereye unumuzu ve tereyağımızı alıp kavuruyoruz.
- Unumuz sararmaya başladığında yavaş yavaş suyumuzu sütümüzü ekleyip sosumuzu pişiriyoruz.
- Tuzu ve baharatı ekleyip köpüren sosunuzu ocaktan alıp karnabaharlarınızın üstüne dökün.
- Rendelenmiş kaşarı da üstüne serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder