17 Mart 2021 Çarşamba

Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi

 

Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 top karnabahar
  • 1 yemek kaşığı tuz

Sosu için

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için

  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle karnı baharlarımızı haşlıyoruz.
  • Daha sonra tuzlayıp bir tepsiye diziyoruz.
  • Üzeri için sosumuzu hazırlıyoruz, bir tencereye unumuzu ve tereyağımızı alıp kavuruyoruz.
  • Unumuz sararmaya başladığında yavaş yavaş suyumuzu sütümüzü ekleyip sosumuzu pişiriyoruz.
  • Tuzu ve baharatı ekleyip köpüren sosunuzu ocaktan alıp karnabaharlarınızın üstüne dökün.
  • Rendelenmiş kaşarı da üstüne serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder