14 Mart 2021 Pazar

Zeytinyağlı Bakla Tarifi

 

Zeytinyağlı Bakla Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze bakla
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Sarımsak
  • 5-6 sap dereotu
  • 1 adet limon
  • Yarım adet limon suyu
  • 1 çorba kaşığı un
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • İnce kıyılmış dere otu ile servise hazırlanır.

    Zeytinyağlı Bakla Tarifi Yapılışı

  • Baklalar güzelce yıkanır ve ayıklanır.
  • Ayıklanan baklalar 1 limon suyu sıkılmış ve 1 kaşık unlu su içinde bekletilir.
  • Kararmasını önlemek için, küp küp doğranmış soğan sarımsak ve 1 kaşık un yağda kavrulur ve baklalar ilave edilir.
  • Tuz ve şeker eklenerek üzerini geçecek kadar su ile pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder