Zeytinyağlı Bakla Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram taze bakla
- 1 adet orta boy kuru soğan
- Sarımsak
- 5-6 sap dereotu
- 1 adet limon
- Yarım adet limon suyu
- 1 çorba kaşığı un
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- İnce kıyılmış dere otu ile servise hazırlanır.
Zeytinyağlı Bakla Tarifi Yapılışı
- Baklalar güzelce yıkanır ve ayıklanır.
- Ayıklanan baklalar 1 limon suyu sıkılmış ve 1 kaşık unlu su içinde bekletilir.
- Kararmasını önlemek için, küp küp doğranmış soğan sarımsak ve 1 kaşık un yağda kavrulur ve baklalar ilave edilir.
- Tuz ve şeker eklenerek üzerini geçecek kadar su ile pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder