Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sıcak su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
Ara kreması için;
- 1,5 buçuk çay bardağı süt
- 1 paket kremşanti
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 su bardağı hindistan cevizi
Üst çikolata sosu için;
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket sütlü çikolata
- 1 paket biter çikolata
Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yumurta ve şekeri iyice çırpın daha sonra bir yemek kaşığı sıcak suyu koyup karıştırın .
- Daha sonra unu kakao vanilya ve kabartma tozunu ekleyin güzelce karıştırın .
- Kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20_25 dakika da pişiyor kontrolü olun.
- O pişerken bizde kremamızı hazırlayalım sütü kremşanti ile çırpalım.
- Daha sonra hindistan cevizi pudra şekeri ve eritilmiş tereyağını ekleyin buzdolabında bekletin .
- Pişen kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kürdanla delikler açıp üstüne 1 su bardağı süt döküp ıslatalım.
- Daha sonra kremamızı yayıp dolaba alalım pastayı 3 saat dinlensin .
- Daha sonra sıvı kremayı ısıtıp içine çikolataları kırıp eritelim az dinlensin.
- Pastanın üstüne döküp düzeltip buzdolabında bir gece dinlendirin, daha sonra istediğiniz şekilde süsleyin ben bu şekilde yaptım yapacaklara .
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder