9 Mart 2021 Salı

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi

 

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy kereviz
  • 2 adet orta boy havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı portakal suyu (200 ml)
  • 1 silme tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

    Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi Yapılışı

  • Kerevizlerin kabuğu soyulur. Tam ortasından dolma oyacağı ile oyulur.
  • Havuçların da kabuğu soyularak, kerevizlerin oyduğumuz orta kısmına yerleştirilir. Ne çok ince, ne de kalın dilimlenir. Yapışmaz bir tencereye yerleştirilir.
  • Kalan havuç parçalarını da dilimlenerek, tencereye eklenir.
  • Üzerine toz şeker, tuz, zeytinyağı ve portakal suyu eklenir.
  • Kapağı kapatılarak, orta ateşte suyunu hemen hemen çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Biraz ılıyınca, servis edilir.
  • Afiyet olsun👌🏻.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder