200 Gr Kıymayla Davet Sofralarında Yer Alacak Sebzeli Beşamelli Yufka Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 2 adet patates
- 2 adet patlıcan
- 200 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı domates suyu
- 2 adet yeşil biber
- Karabiber
- Tuz
Beşamel sos için
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için
- Kaşar
200 Gr Kıymayla Davet Sofralarında Yer Alacak Sebzeli Beşamelli Yufka Dolması Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyup küp küp doğruyoruz tuzlu suda bekletiyoruz.
- Patatesleri de küp küp doğrayıp soğuk suda bekletmek için genişçe bir kabın içinde bekletiyoruz.
- Siyah rengi giden patlıcanları süzüp havlu peçete içinde kurutuyoruz patatesleri de süzgece alıyorız süzülsün diye.
- Tavaya yeteri kadar yağ koyup ateşe alıyoruz kızan yağın içine patlıcanları alıp kızartıyoruz .
- Daha sonra patatesleri kızartıyoruz başka bir tavaya 4 çorba kaşığı yağ alıp piyaz halinde doğramış olduğumuz soğanlar rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Kıymayı ekliyoruz ateşini açıp yüksek ateşte pişirelim ki sulanmadan lezzeti içinde kalsın diye pişiriyoruz
- Daha sonra ben konserve domatesimde 6 kaşık ekledim bir kaç dakika daha pişirdim.
- Tuzunu sarımsağını pul biberini kekik kimyon istediğiniz hangi baharat seviyorsanız onu ekleyebilirsiniz.Ateşten alıyoruz.
- Başka bir tencerede beşemali için yağı koyup ateşini açalım yağ kızınca unu ekleyelim unun kokosu çıkana kadar kavuralım.
- Daha sonra sütünü ekleyip koyulaşana kadar çırpalım koyulaşan beşamel tuzunu karabiberini ekleyip ateşten alalım.
- Yufkaları sigara böreği sarar gibi 4e böleli resimdeki gibi yufkanın köşelerini içe katlayıp iç harcımızı koyalım ve geniş bir şekilde saralım.
- Yağlanmış tepsiye dizelim.
- Hepsini bu işlemi uygulayalım beşamalini yufkaların üstüne döşeyip kaşarları da ince ince doğrayıp döşeyelim.
- 180 derecelik ısınmış fırında kaşarlar kızarana dek pişirelim servise hazır sıcak servis yapalım afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder