Portakallı Çanak Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet çanak enginar
- 1 adet orta boy patates
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 soğan
- 2 portakal
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Portakallı Çanak Enginar Tarifi Yapılışı
- Enginarları limonlu suda bekletin.
- Patatesi havucu küçük küp halinde doğrayın.
- Ayrı ayrı hafif yumuşayana kadar haşlayın. Fazla haşlanmasın enginarlarla da pişecek çünkü.
- Ayrı bir tavada yemeklik doğranan soğanı zeytinyağında hafif kavurun üzerine haşlanan bezelye, havuç ve patatesi de ekleyip 1-2 dk kısık ateşte kavurun.
- Kavrulan harca baharatları ekleyin.
- Limonlu suda bekleyen enginarları yıkayın ve bir iki damla limon sıkarak limonla güzelce ovalayıp tencereye dizin.
- Üzerine hazırladığımız iç harcı pay edin.
- 2 portakalın suyunu sıkarak tencereye dökün biraz zeytinyağı ekleyin ve enginar çanaklarının yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin.
- Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun:).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder