23 Nisan 2021 Cuma

Portakallı Çanak Enginar Tarifi

 

Portakallı Çanak Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet çanak enginar
  • 1 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 soğan
  • 2 portakal
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

    Portakallı Çanak Enginar Tarifi Yapılışı

  • Enginarları limonlu suda bekletin.
  • Patatesi havucu küçük küp halinde doğrayın.
  • Ayrı ayrı hafif yumuşayana kadar haşlayın. Fazla haşlanmasın enginarlarla da pişecek çünkü.
  • Ayrı bir tavada yemeklik doğranan soğanı zeytinyağında hafif kavurun üzerine haşlanan bezelye, havuç ve patatesi de ekleyip 1-2 dk kısık ateşte kavurun.
  • Kavrulan harca baharatları ekleyin.
  • Limonlu suda bekleyen enginarları yıkayın ve bir iki damla limon sıkarak limonla güzelce ovalayıp tencereye dizin.
  • Üzerine hazırladığımız iç harcı pay edin.
  • 2 portakalın suyunu sıkarak tencereye dökün biraz zeytinyağı ekleyin ve enginar çanaklarının yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin.
  • Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun:).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder