6 Nisan 2021 Salı

Adana Böreği Tarifi

 

Adana Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet baklava yufkası
  • 2 adet börek yufkası
  • 125 gram tereyağı

Sosu için :

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı soda
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İçi için :

  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri
  • Eritme peyniri
  • Mozarella peyniri

    Adana Böreği Tarifi Yapılışı

  • İlk önce fırın tepsimizi bol tereyağı ile yağlayalım.
  • Arasına koyacağımız tereyağını eritelim.
  • Fırın tepsimize baklava yufkasının bir tanesini koyup fırçayla az miktarda yağ sürelim.
  • 10 adet yufkayı aralarına fırçayla az miktarda yağlayarak üst üste koyalım.
  • Böreklik yufkayı 4 eşit parçaya bölelim.  Önce ikiye sonra tekrar ikiye.
  • Süt, yağ ve sodayı bir kaba koyup karıştıralım.
  • Yufka parçalarını tek tek bu sosa batırıp baklava yufkasının üzerine serelim.
  • Üzerine peynirleri serpelim. İstediğiniz peynir çeşidi kullanabilirsiniz.
  • İkinci yufkayıda aynı şekilde yapıp peynirlerin üzerine kapatalım.
  • Üzerine az tereyağı gezdirelim.
  • Kalan 10 adet baklava yufkasınıda üzerine aralarını yağlayarak üst üste koyalım.
  • Üzerine kalan sostan gezdirelim. En üste kalan tereyağını sürelim.
  • Çok keskin bir bıçakla dilimlere keselim.
  • 200 derece fırında alt üst ayarda kızarana dek pişirelim.
  • Tepsi alta yakın olsun üstü çabuk kızarıyor.

    Dileyen ocağın üzerinde yapabilir ama bu şekilde çok pratik oluyor.

    Adana böreği servise hazır. Sıcak olarak tüketelim. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun. 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder