Ağartmalı Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo pancar
Sosu için ;
- 6 – 7 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay bardağı ekşi (nar ekşisi ya da limon ya da goruk ekşisi fark etmez )
- Tuz
- 1 su bardağı kadar su
Ağartmalı Pancar Turşusu Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pancarları haşlayalım.
- O haşlanırken sosunu hazırlayalım.
- Sarımsakları soyalım ve zeytin yağı ile robottan geçirelim.
- Fotoğrafta gösterdiğim gibi beyaz olacak macun gibi.
- Ben biraz yağını fazla kaçırmışım ama siz önce az az ilave edin.
- Sonra ekşi ve tuzu koyun biraz da su koyun ve karıştırın.
- Daha sonra haşlanan pancarları doğrayalım ve sosu üzerine dökelim.
- Turşunuz hazır. Afiyet olsun 🥰😊.
Not: ben göz kararı yapıyorum ölçüler uymayabilir o yüzden siz ağzınızın tadına göre ekşi ya da tuz ekleyebilirsiniz. Mümkünse 1 gün dinlendirin buzdolabında o zaman turşu emişir ve daha güzel olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder