20 Nisan 2021 Salı

Ağartmalı Pancar Turşusu Tarifi

 

Ağartmalı Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo pancar

Sosu için ;

  • 6 – 7 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çay bardağı ekşi (nar ekşisi ya da limon ya da goruk ekşisi fark etmez )
  • Tuz
  • 1 su bardağı kadar su

    Ağartmalı Pancar Turşusu Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pancarları haşlayalım.
  • O haşlanırken sosunu hazırlayalım.
  • Sarımsakları soyalım ve zeytin yağı ile robottan geçirelim.
  • Fotoğrafta gösterdiğim gibi beyaz olacak macun gibi.
  • Ben biraz yağını fazla kaçırmışım ama siz önce az az ilave edin.
  • Sonra ekşi ve tuzu koyun biraz da su koyun ve karıştırın.
  • Daha sonra haşlanan pancarları doğrayalım ve sosu üzerine dökelim.
  • Turşunuz hazır. Afiyet olsun 🥰😊.
  • Not: ben göz kararı yapıyorum ölçüler uymayabilir o yüzden siz ağzınızın tadına göre ekşi ya da tuz ekleyebilirsiniz. Mümkünse 1 gün dinlendirin buzdolabında o zaman turşu emişir ve daha güzel olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder