20 Nisan 2021 Salı

Kozanak Tarifi

 

Kozanak Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 ml ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 3 yumurta+1 yumurta akı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 2 paket vanilya
  • Min 700 gram un
  • 80 gram tereyağ (eritilmiş)
  • 80 ml sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Portakal kabuğu
  • Kuru üzüm
  • Şeker

    Kozanak Tarifi Yapılışı

  • Süt ,şeker ve maya karıştırılarak aktif hale getirilir.
  • Unun ortası havuz yapılır ve aktifleşen maya eklenir .
  • Ayrı bir kapta yumurta, şeker, tuz ,vanilya çırpılır ve bu karışıma eklenerek yoğurulur .
  • Portakal kabuğu ve üzüm isteğe bağlı bu aşamada eklenir ve yoğurulmaya devam edilir (en az 20 dk çektirerek yoğurma yapılır, tel tel olması için)
  • Yarım saat mayalandırılır hamuru üşütmemelisiniz.
  • Mayalanan hamura yağlar yavaş yavaş eklenerek yoğurulur (en az yirmi dakika vur çek yöntemi) paskalya çöreği gibi örgü şekli verilerek tepsi mayasına bırakılır.
  • Mayalanan hamura yumurta sarısı ve süt karışımı sürülür üzerine şeker serpilİR.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder