Kozanak Tarifi İçin Malzemeler
- 150 ml ılık süt
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3 yumurta+1 yumurta akı
- 1 su bardağı şeker
- 1 çimdik tuz
- 2 paket vanilya
- Min 700 gram un
- 80 gram tereyağ (eritilmiş)
- 80 ml sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
- Portakal kabuğu
- Kuru üzüm
- Şeker
Kozanak Tarifi Yapılışı
- Süt ,şeker ve maya karıştırılarak aktif hale getirilir.
- Unun ortası havuz yapılır ve aktifleşen maya eklenir .
- Ayrı bir kapta yumurta, şeker, tuz ,vanilya çırpılır ve bu karışıma eklenerek yoğurulur .
- Portakal kabuğu ve üzüm isteğe bağlı bu aşamada eklenir ve yoğurulmaya devam edilir (en az 20 dk çektirerek yoğurma yapılır, tel tel olması için)
- Yarım saat mayalandırılır hamuru üşütmemelisiniz.
- Mayalanan hamura yağlar yavaş yavaş eklenerek yoğurulur (en az yirmi dakika vur çek yöntemi) paskalya çöreği gibi örgü şekli verilerek tepsi mayasına bırakılır.
- Mayalanan hamura yumurta sarısı ve süt karışımı sürülür üzerine şeker serpilİR.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder