Akşam Yemeği İçin 5 Meze Tarifi İçin Malzemeler
Humus için gerekli malzemeler;
- 3 bardak haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı su
- 3-4 yemek kaşığı tahin
- 2 limonun suyu (büyükse 1 limon)
- 1 buçuk tatlı kaşığı kimyon
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Köz salata için gerekli malzemeler;
- 3 adet patlıcan
- 3 adet kırmızı biber
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates
- Yarım bağ maydanoz
- Zeytinyağı
- Nar ekşisi
Haydari için gerekli malzemeler;
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı nane
Havuç tarator için gerekli malzemeler;
- 3-4 havuç
- Sıvı yağ
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1-2 kaşık mayonez
Paçanga böreği için gerekli malzemeler;
- 2 yufka
- 16 dilim kadar pastırma
- İstediğiniz kadar kaşar rendesi
- Kızartmak için sıvı yağ
Akşam Yemeği İçin 5 Meze Tarifi Yapılışı
- Humus:Humus için gerekli olan tüm malzemeler.
- Rondoda çekilir. Tabağa alınır. Üzerine isterseniz tereyağında toz kırmızı biber ve ceviz yakarak servis yapabilirsiniz.
- Köz salata:Patlıcan ve kırmızı biber közlenir. Soyulur, küçük doğranır. Sarımsak rendesi, tuz, küçük doğranmış sivri biner, küçük doğranmış domates, ince kıyılmış maydanoz eklenir. Zeytinyağı ve nar ekşisi de ilave edilerek servis yapılır.
- Haydari:1 kase süzme yoğurt, bir diş rende sarımsak ve tuz karıştırılır. Cezvede bir yemek kaşığı tereyağ̆ı eritilir. 2 yemek kaşığı nane eklenerek karıştırılır. Yoğurtlu karışımın üzerine eklenerek karıştırılır.
- Havuç tarator:3-4 havuç rendelenir. Yağda ölünceye dek sotelenir. Sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır. 1-2 kaşık mayonez de eklenerek son kez karıştırılır ve servis tabağına alınır.
- Paçanga böreği:Yufkalar sigara böreği yapar gibi üçgen kesilir. (1 adet yufkayı 8 parçaya kestim) her bir parçaya bir dilim pastırma ve kaşar rendesi eklenerek sarılır. Kızgın yağda kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder