Malzemeler
- 11 adet Banvit Dondurulmuş Piliç Bütün Kanat
Sosu için;
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
Yapılışı
- İlk olarak sos hazırlanır. Bunun için derin bir kap içerisine yoğurt, zeytinyağı, kırmızı toz biber, kekik, karabiber, tuz ve sarımsak alınarak karıştırılır.
- Ardından sosun içerisine dondurulmuş piliç kanatlar alınır ve her yeri sosa bulanır. Burada dilerseniz piliç kanatlarınızı çözdürdükten sonrada kullanabilirsiniz.
- Daha sonra soslanan tavuk kanatlar fırın tepsisine sıralanır, kalan sos fırça yardımı ile kanatların üzerine sürülür.
- Tavuk kanatları 175°C fırında, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 50 dakika kadar pişmeye bırakılır.
- Üzeri güzelce kızaran tavuk kanatlarımız servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder