22 Nisan 2021 Perşembe

Özel Sosuyla Fırında Tavuk Kanat Tarifi

 

Malzemeler

  • 11 adet Banvit Dondurulmuş Piliç Bütün Kanat

Sosu için;

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak

    Yapılışı

  • İlk olarak sos hazırlanır. Bunun için derin bir kap içerisine yoğurt, zeytinyağı, kırmızı toz biber, kekik, karabiber, tuz ve sarımsak alınarak karıştırılır.
  • Ardından sosun içerisine dondurulmuş piliç kanatlar alınır ve her yeri sosa bulanır. Burada dilerseniz piliç kanatlarınızı çözdürdükten sonrada kullanabilirsiniz.
  • Daha sonra soslanan tavuk kanatlar fırın tepsisine sıralanır, kalan sos fırça yardımı ile kanatların üzerine sürülür.
  • Tavuk kanatları 175°C fırında, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 50 dakika kadar pişmeye bırakılır.
  • Üzeri güzelce kızaran tavuk kanatlarımız servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder