Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 500 ml süt (2.5 su bardağı)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Alman Pastası Tarifi Yapılışı
- İlk olarak pastamızın kekini hazırlayalım.
- Keki için yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp beyazlaşana kadar çırpalım.
- Daha sonra kalan malzemeleri ekleyerek karıştıralım.
- Elinizde kelepçe kek kalıbınız varsa yağlı kağıt koyup yapabilirsiniz. Eğer yoksa yuvarlak ya da kare borcam da borcamı yağlayarak 160 derece fırında 30-35 dakika pişiriniz.
- Fırından çıkan kekimizi soğumaya bırakarak kremamızı hazırlayalım.
- Tencereye bütün malzemeleri alarak koyu kıvam alana kadar karıştıralım. Pişen kremamızın altını kapatalım.
- Soğuyan kekimizi kalıptan çıkartarak bir dikiş ipi yardımı ile ya da bıçakla ortadan ikiye kesiniz.
- Arasına kremayı yayalım üzerine kestiğimiz kekin yarısını koyalım.
- Üzerine pudra şekeri serpelim. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- Buzdolabında 2-3 saat soğuttuğumuz tatlımızı servis edebilirsiniz.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🥰 🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder