22 Nisan 2021 Perşembe

Alman Pastası Tarifi

 

Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 adet yumurta
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 500 ml süt (2.5 su bardağı)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Alman Pastası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak pastamızın kekini hazırlayalım.
  • Keki için yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp beyazlaşana kadar çırpalım.
  • Daha sonra kalan malzemeleri ekleyerek karıştıralım.
  • Elinizde kelepçe kek kalıbınız varsa yağlı kağıt koyup yapabilirsiniz. Eğer yoksa yuvarlak ya da kare borcam da borcamı yağlayarak 160 derece fırında 30-35 dakika pişiriniz.
  • Fırından çıkan kekimizi soğumaya bırakarak kremamızı hazırlayalım.
  • Tencereye bütün malzemeleri alarak koyu kıvam alana kadar karıştıralım. Pişen kremamızın altını kapatalım.
  • Soğuyan kekimizi kalıptan çıkartarak bir dikiş ipi yardımı ile ya da bıçakla ortadan ikiye kesiniz.
  • Arasına kremayı yayalım üzerine kestiğimiz kekin yarısını koyalım.
  • Üzerine pudra şekeri serpelim. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Buzdolabında 2-3 saat soğuttuğumuz tatlımızı servis edebilirsiniz.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🥰 🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder