Antep Fıstıklı Dökme Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yada margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı hindistan cevizi
- Yaklaşık 1su bardağı un +yarım su bardağı un
- 1 çay bardağı toz antep fıstığı
Üzeri İçin
- 80 gram eritilmiş̧ sütlü yada beyaz çikolata
- Çekilmiş antep fıstığı
Antep Fıstıklı Dökme Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Oda ısısında yumuşamış yağ ile pudra şekeri güzelce çırpılır. Üzerine sıvı yağ, vanilya- nişasta ve yavaş yavaş un eklenerek güzelce yoğurulur.
- Yumuşak bir hamur elde edilir. Çok azcık ele yapışabilir un eklemeyin toz fıstık ve hindistan cevizi ekleyince kıvamını bulacaktır☺️ güzelce karıştırarak yoğurulur.
- Hazırlanan hamuru duy aparatı ile şekilli olarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
- Kurabiyeler pişerken çikolatayıda benmaride eritebilirsiniz. Fırından çıkan ve ılıyan kurabiyelerin üzerine erimiş çikolata damlatılır antep fıstığı serpilir. Servis yapabilirsiniz, afiyet olsun😍😙🙋🏻.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder