21 Nisan 2021 Çarşamba

Antep Fıstıklı Dökme Kurabiye Tarifi

 

Antep Fıstıklı Dökme Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yada margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi
  • Yaklaşık 1su bardağı un +yarım su bardağı un
  • 1 çay bardağı toz antep fıstığı

Üzeri İçin

  • 80 gram eritilmiş̧ sütlü yada beyaz çikolata
  • Çekilmiş antep fıstığı

    Antep Fıstıklı Dökme Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Oda ısısında yumuşamış yağ ile pudra şekeri güzelce çırpılır. Üzerine sıvı yağ, vanilya- nişasta ve yavaş yavaş un eklenerek güzelce yoğurulur.
  • Yumuşak bir hamur elde edilir. Çok azcık ele yapışabilir un eklemeyin toz fıstık ve hindistan cevizi ekleyince kıvamını bulacaktır☺️ güzelce karıştırarak yoğurulur.
  • Hazırlanan hamuru duy aparatı ile şekilli olarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
  • Kurabiyeler pişerken çikolatayıda benmaride eritebilirsiniz. Fırından çıkan ve ılıyan kurabiyelerin üzerine erimiş çikolata damlatılır antep fıstığı serpilir. Servis yapabilirsiniz, afiyet olsun😍😙🙋🏻.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder