Cevizli Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağı (100 gram tereyağı)
- 2.5 su bardağı un (Çok dikkatli ekleyin)
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- Üzerine bulamak için;
- 4 yemek kaşığı irmik
- Dilerseniz mor haşhaş
Şerbeti İçin
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu (Çeyrek limon suyu)
Cevizli Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbet malzemeleri tencereye ilave edilip ocağa alınır.
- Kaynayıncaya kadar karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır.
- Kaynamaya başladıktan sonra limonsuyu ilave edilir 8- 10 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
- Hamuru için un hariç tüm malzemeler geniş bir kaba alınıp iyice karıştırılır.
- Un azar azar ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içerisinde kırılmış ceviz içi eklenerek yuvarlayarak silindir şekli verilir ve her tarafını irmiğe bulanarak yağlanmış tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında 20 dakika altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Kızaran tatlı fırından alınır.
- Yaklaşık 5 dakika kadar ilk sıcağı çıkması için beklenir ve soğumuş şerbet üzerine gezdirilir.
- İyice şerbetini çekip soğuduktan sonra servis edilir. Deneyeceklere kolay gelsin 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder