21 Nisan 2021 Çarşamba

Cevizli Parmak Tatlısı Tarifi

 

Cevizli Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (100 gram tereyağı)
  • 2.5 su bardağı un (Çok dikkatli ekleyin)
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Üzerine bulamak için;
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • Dilerseniz mor haşhaş

Şerbeti İçin

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu (Çeyrek limon suyu)

    Cevizli Parmak Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbet malzemeleri tencereye ilave edilip ocağa alınır.
  • Kaynayıncaya kadar karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır.
  • Kaynamaya başladıktan sonra limonsuyu ilave edilir 8- 10 dakika kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
  • Hamuru için un hariç tüm malzemeler geniş bir kaba alınıp iyice karıştırılır.
  • Un azar azar ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içerisinde kırılmış ceviz içi eklenerek yuvarlayarak silindir şekli verilir ve her tarafını irmiğe bulanarak yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede ki fırında 20 dakika altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Kızaran tatlı fırından alınır.
  • Yaklaşık 5 dakika kadar ilk sıcağı çıkması için beklenir ve soğumuş şerbet üzerine gezdirilir.
  • İyice şerbetini çekip soğuduktan sonra servis edilir. Deneyeceklere kolay gelsin 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder