12 Nisan 2021 Pazartesi

Asla Dağılmaz Kırılmaz Saray Lokumu Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 50 gram tereyağ
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1-2 su bardağı hindistan cevizi

Arası için;

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt

    Yapılışı

  • Fırın tepsisine hindistan cevizini döküp heryere gelecek şekilde yayalım.
  • Bir tencereye un, şekeri koyalım ve yavaşça sütü ekleyelim, bir yandan da karıştıralım.
  • Orta ateşte, muhallebimiz göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebi göz göz olunca ocaktan alalım ve şekerli vanilin ile tereyağını ekleyelim.
  • Tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
  • Hindistan cevizi ile kaplanmış fırın tepsisine sıcak muhallebiyi dökelim.
  • Tepsinin her yerine muhallebinin gelmesi lazım. Yavaşça üstünü sıvayalım.
  • Buzdolabında 3-4 saat bekletelim.
  • 4 saat sonunda, bir poşet krem şantiye 1 su bardağı süt ekleyip çırpalım.
  • Dolaptan tatlımızı çıkartıp muhallebinin üstüne kremşantiyi döküp yayalım.
  • Yarım saat daha buzdolabında bekletelim.
  • Muhallebiyi eşit parçalara bölüp spatula yardımı ile rulo yapıp servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder