Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 50 gram tereyağ
- 1 paket şekerli vanilin
- 1-2 su bardağı hindistan cevizi
Arası için;
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
Yapılışı
- Fırın tepsisine hindistan cevizini döküp heryere gelecek şekilde yayalım.
- Bir tencereye un, şekeri koyalım ve yavaşça sütü ekleyelim, bir yandan da karıştıralım.
- Orta ateşte, muhallebimiz göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Muhallebi göz göz olunca ocaktan alalım ve şekerli vanilin ile tereyağını ekleyelim.
- Tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
- Hindistan cevizi ile kaplanmış fırın tepsisine sıcak muhallebiyi dökelim.
- Tepsinin her yerine muhallebinin gelmesi lazım. Yavaşça üstünü sıvayalım.
- Buzdolabında 3-4 saat bekletelim.
- 4 saat sonunda, bir poşet krem şantiye 1 su bardağı süt ekleyip çırpalım.
- Dolaptan tatlımızı çıkartıp muhallebinin üstüne kremşantiyi döküp yayalım.
- Yarım saat daha buzdolabında bekletelim.
- Muhallebiyi eşit parçalara bölüp spatula yardımı ile rulo yapıp servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder