12 Nisan 2021 Pazartesi

Valigül Köftesi (Tarhana Köftesi) Tarifi

 

Valigül Köftesi (Tarhana Köftesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı tarhana
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı un

Köfteleri pişirmek için;

  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı su

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Valigül Köftesi (Tarhana Köftesi) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bulguru yoğurma kabına koyuyoruz .
  • Üzerine kaynar suyu döküp üzerini kapatıyoruz bekletiyoruz (bulgurun şişmesi için).
  • Şişen bulgura diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğuruyoruz ve misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz .
  • Bütün köfte harcı bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
  • Tenceremize minik doğradığımız soğanı koyup üzerine zeytinyağını ekleyip kavuruyoruz.
  • Soğanlar pembeleşince 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırıp köfteleri ilave edip pişiriyoruz.
  • İyice yumuşayan köfteleri servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdiriyoruz.
  • Bir tavada pul biberi hafif yağda kızdırıp üzerinde gezdiriyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder