Ayran ve Sarımsaklı Yufka Yemeği (Yöresel -Şire Roj) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için gereken malzemeler:
- 800 g un
- 500 ml ılık su
- 2 çay kaşığı tuz
Ayranı için gereken malzemeler:
- 600 ml yoğurt
- 300 ml su
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 150 g tereyağı
Ayran ve Sarımsaklı Yufka Yemeği (Yöresel -Şire Roj) Tarifi Yapılışı
- İlk önce unu derin bir yoğurma kabına ilave edin. Daha sonra tuzu ve ılık suyu ilave edip iyice yoğurun.
- Yoğurduktan sonra hamurdan küçük bezeler koparıp ince yufkalar açın, arkalı önlü tavada veya sacda pişirin.
- Yufkalar pişirdikten sonra hemen rulo şekline sarıp, iki parmak kalınlık aralıkla kesin.
- Yufka ruloları dik ve yan yana sıkıca dizerek yerleştirin.
- Şimdi yoğurdu bir geniş tencere ilave edin, tuz, sarımsak ve su ile kısık ateşte ılık olana kadar iyice karıştırın.
- Tereyağını küçük bir tencerede eritin.
- Ilık ayranı yufka rulolarının üzerine dökün.
- En son tereyağınıda ortasına dökün.
- Bezelerin küçük olmasına önem gösterin. Böylece ince yufka acıp, tava veya saç da daha çabuk ve güzel pişer. Benim her bir hamur beze tam 65 g dı (sizin için tartıda ölçtüm) – sizde o civarlarda yapıp yufkalarınızı acabilirsiniz.
- Tava/sacda ince yufkalarınızı pişirdiğinizde yüksek ateşte tam 15-20 saniye ilk bir taraf sonra çevirip diğer tarafı pişirin.
- Yufkaları temiz mutfak bezlerine iyice sarın. Eğer yinede kurursa, eliniz ile hafif ıslatıp yumuşayana kadar bekleyin. Çok ıslatmayın, sadece bir iki kere eliniz ile suyu serpin.
Helal hoş olsun.
❗️püf noktalar❗️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder