30 Nisan 2021 Cuma

Ayran ve Sarımsaklı Yufka Yemeği (Yöresel -Şire Roj) Tarifi

 

Ayran ve Sarımsaklı Yufka Yemeği (Yöresel -Şire Roj) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için gereken malzemeler:

  • 800 g un
  • 500 ml ılık su
  • 2 çay kaşığı tuz

Ayranı için gereken malzemeler:

  • 600 ml yoğurt
  • 300 ml su
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 150 g tereyağı

    Ayran ve Sarımsaklı Yufka Yemeği (Yöresel -Şire Roj) Tarifi Yapılışı

  • İlk önce unu derin bir yoğurma kabına ilave edin. Daha sonra tuzu ve ılık suyu ilave edip iyice yoğurun.
  • Yoğurduktan sonra hamurdan küçük bezeler koparıp ince yufkalar açın, arkalı önlü tavada veya sacda pişirin.
  • Yufkalar pişirdikten sonra hemen rulo şekline sarıp, iki parmak kalınlık aralıkla kesin.
  • Yufka ruloları dik ve yan yana sıkıca dizerek yerleştirin.
  • Şimdi yoğurdu bir geniş tencere ilave edin, tuz, sarımsak ve su ile kısık ateşte ılık olana kadar iyice karıştırın.
  • Tereyağını küçük bir tencerede eritin.
  • Ilık ayranı yufka rulolarının üzerine dökün.
  • En son tereyağınıda ortasına dökün.
  • Helal hoş olsun.

    ❗️püf noktalar❗️

    • Bezelerin küçük olmasına önem gösterin. Böylece ince yufka acıp, tava veya saç da daha çabuk ve güzel pişer. Benim her bir hamur beze tam 65 g dı (sizin için tartıda ölçtüm) – sizde o civarlarda yapıp yufkalarınızı acabilirsiniz.
    • Tava/sacda ince yufkalarınızı pişirdiğinizde yüksek ateşte tam 15-20 saniye ilk bir taraf sonra çevirip diğer tarafı pişirin.
    • Yufkaları temiz mutfak bezlerine iyice sarın. Eğer yinede kurursa, eliniz ile hafif ıslatıp yumuşayana kadar bekleyin. Çok ıslatmayın, sadece bir iki kere eliniz ile suyu serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder