Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram kuru bamya
- 100 gram kuşbaşı et
- 2 adet kuru soğan
- 2 tane havuç
- 1,5 yemek kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
Bamya Yemeği Tarifi Yapılışı
- Bamyaları tencereye alalım üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
- Yarım yemek kaşığı limon tuzu atıp yumuşama aşamasına gelene kadar kaynatalım.
- Sonra bir tencere yağı koyalım küp küp doğradığımız soğan ve havuçları atalım kavuralım.
- Salçayı ekleyip 1 dakika kavuralım.
- Üzerine daha önceden pişirdiğimiz etleri ve limon tuzunu ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
- Üzerine biraz sıvak su ekleyip 5 dakika kaynatalım.
- Bamyaların ipini çıkarıp yıkayalım.
- Sonra malzemeleri hazırladığımız tencereye ekleyelim.
- Yüzünü geçecek kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakalım.
- Pişinceye kadar su eklemesi yapılabilir hafif sulu olacak şekilde pişince alalım afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder