18 Nisan 2021 Pazar

Bamya Yemeği Tarifi

 

Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram kuru bamya
  • 100 gram kuşbaşı et
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 tane havuç
  • 1,5 yemek kaşığı limon tuzu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası

    Bamya Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Bamyaları tencereye alalım üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
  • Yarım yemek kaşığı limon tuzu atıp yumuşama aşamasına gelene kadar kaynatalım.
  • Sonra bir tencere yağı koyalım küp küp doğradığımız soğan ve havuçları atalım kavuralım.
  • Salçayı ekleyip 1 dakika kavuralım.
  • Üzerine daha önceden pişirdiğimiz etleri ve limon tuzunu ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
  • Üzerine biraz sıvak su ekleyip 5 dakika kaynatalım.
  • Bamyaların ipini çıkarıp yıkayalım.
  • Sonra malzemeleri hazırladığımız tencereye ekleyelim.
  • Yüzünü geçecek kadar sıcak su ekleyip pişmeye bırakalım.
  • Pişinceye kadar su eklemesi yapılabilir hafif sulu olacak şekilde pişince alalım afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder