6 Nisan 2021 Salı

Beşamel Soslu Patates (Tavuk Graten) Tarifi

 

Beşamel Soslu Patates (Tavuk Graten) Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk için :

  • Yarım tavuk göğüsü
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Sarımsak tozu, karabiber, kuri baharatı, tuz

Patates için;

  • 4 orta boy patates
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel sosu için;

  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt

Üzeri için ;

  • Kaşar peynir

    Beşamel Soslu Patates (Tavuk Graten) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle doğradığımız tavukları orta ateşte pişiriyoruz.
  • Suyunu çektikten ve piştikten sonra baharatları ekliyoruz.
  • Patatesleri çok ince bir şekilde doğruyoruz.
  • Bir kaba alıp sıvı yağ ve baharatını ekliyoruz.
  • Beşamel sosu için :Tereyağını erittikten sonra un ekliyoruz.
  • Unu biraz kavurduktan sonra sütü yavaşça ekleyip çırpma teli ile karıştırıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra tuz ile karabiber ekliyoruz.
  • Tepsiye öncelikle patates, sonra tavuk, ve son olarak beşamel sosunu ekliyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına 40 dakikaya ayarlıyoruz.
  • 30 dakika geçtikten sonra üzerine kaşar ekleyip bu sefer 200 dereceye alıp geriye kalan 10 dakika ile pişiriyoruz.
  • Kontrol etmeyi unutmayın !.

    Bu tarifi tavuksuzda yapabilirsiniz.

    Şimdiden afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder