19 Nisan 2021 Pazartesi

Bıldırcın Yumurtası Salamura Tarifi

 

Bıldırcın Yumurtası Salamura Tarifi İçin Malzemeler

  • 24 adet haşlanmış soyulmuş bıldırcın yumurtası
  • 1/4 fincan su
  • 1/2 su bardağı beyaz sirke
  • 1/4 çay kaşığı anason tohumu
  • 1/4 çay kaşığı kereviz tohumu
  • 1/2 çay kaşığı tane karabiber
  • 1/2 çay kaşığı rezene tohumu
  • 8 adet karanfil
  • 1/2 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2 adet arpacık soğan (İnce dilimlenmiş)
  • 2 adet defne yaprağı

Bıldırcın Yumurtası Salamura Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle küçük bir tencereye su ve beyaz sirkeyi dökün.
  • Arpacık soğanı dilimleyin ve suya ekleyin. Kereviz tohumu, anason tohumu, rezene tohumu, karanfil, defne yaprağı, kırmızı biber ve deniz tuzunu da suyun üzerine ilave edin.
  • Malzemeleri birleştirmek için güzelce karıştırın.
  • Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte kaynatın. Su kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve 2-3 dakika daha pişirin.
  • Hazırladığınız karışımı oda sıcaklığında 10 dakika bekletin.
  • Haşlanmış ve kabukları soyulmuş yumurtaları cam kavanoza yerleştirin.
  • Soğuyan karışımı yumurtaların üzerine dökün.
  • Kavanozun ağzını kapatarak 24 saat buzdolabında bekletin.
  • Hazırladığınız salamura bıldırcın yumurtalarını 2 hafta içinde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder