19 Nisan 2021 Pazartesi

Haşlanmış Bıldırcın Yumurtası Tarifi

 

Haşlanmış Bıldırcın Yumurtası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet bıldırcın yumurtası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı beyaz sirke (isteğe göre)
  • 4 bardak buzlu su

Haşlanmış Bıldırcın Yumurtası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bıldırcın yumurtalarını küçük bir tencerenin içerisine yerleştirin. Aralarında boşluk olmasına özen gösterin.
  • Ardından üzerine 4 bardak soğuk su koyun. Tuz ve sirkesini ilave edin. Bu sayede yumurtalar daha kolay soyulacaktır.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve kaynayana kadar pişirin. Su kaynadığında 5 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Daha sonra tencereyi ocaktan alın ve yumurtaları sıcak suda 5 dakika bekletin.
  • Bir kasenin içerisine su ve buz küpleri koyun.
  • Sıcak sudan çıkarttığınız bıldırcın yumurtalarını buzlu suya atın.
  • Bıldırcın yumurtalarını buzlu sudan alarak kabuklarını soyun. İsteğe göre dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder