Brownie Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 60 gram tereyağ (1/4 (çeyrek) su bardağı)
- 100 gram bitter çikolata(küçük parçalar halinde) %70 kakao
- 1 yumurta (Oda sıcaklığında)
- 65 gram toz şeker (1/4su bardağı+ 1 yemek kaşığı)
- 50 gram esmer şeker (1/4 (çeyrek) su bardağı)
- 1 tutam tuz
- 70 gram un (1/2 (yarım) su bardağı)
- 15 gram kakao (1, 5 yemek kaşığı)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
(250 ml su bardağı kullanılmıştır)
Brownie Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle püf noktaları yazıyorum çırpma süresine mutlaka uyun. Bardak ölçüsü kullanacaksanız kıvama bakarak kontrollü ekleme yapın. Bu kurabiyede kıvam çok önemli. Koyunca yayılmayan bir kıvamı olacak. Malzemeler oda sıcaklığında olsun. Ben bu tarifte %70 kakao oranlı çikolata kullandım. Bu oranda kullanmaya çalışın. Kakao oranı düşük çikolata kullanırsanız şekeri çok az azaltabilirsiniz.
- Başlamadan önce tüm malzemeleri hazırlayın ve fırını mutlaka çalıştırın iyice ısınsın.
- Fırın 175 derece alt üst fanlı ayarda çalıştırılır. Kuru malzemeler (Un, kakao, kabartma tozu ve tuz) bir kapta harmanlanır.
- Tereyağ ve çikolata mikrodalgada veya benmaride eritilip iyice karıştırılır bir kapta yumurta ve şeker rengi açılana kadar hızlı devirde 6-7 dakika çırpılır.
- Çikolatalı karışım eklenir ve düşük devirde sadece karışana kadar çırpılır. Kuru malzemeler eklenir ve spatulayla karıştırılır.
- Sonra dondurma kaşığıyla yoksa iki kaşıkla bir buçuk yemek kaşığı büyüklüğünde yuvarlaklar yapılarak tepsiye dizilir 9-10 dakika pişirilir (Yumuşak olması sizi yanıltmasın bekledikçe kıvamı oturacak. ).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder