20 Nisan 2021 Salı

Buğday Çorbası Tarifi

 

Buğday Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Çorba İçin

  • 1 su bardağı buğday
  • 1 litre su
  • Tuz

Terbiyesi İçin

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un

Üstüne

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

    Buğday Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle buğdayı suyla ocakta iyice pişmesini sağlayın. Pişince eğer içine et atmışsanız onu çıkarın ve terbiyeyi hazırlayın.
  • Terbiye için tüm malzemeleri iyice karıştırın. Çorba suyundan iki kepçeyi tek tek terbiyeye yedirin.
  • Sonra bir yandan çorbayı karıştırırken diğer taraftan terbiyeyi azar azar ekleyin. ‼️bu aşamada aceleci davranmazsanız şahane tutar terbiyeniz‼️.
  • Şimdi kısık ateşte sürekli karıştırın kaynayınca çorbanın altını kapatın ve nanesini hazırlayın.
  • Hemen yemeyecekseniz naneyi yemeği hazırlarken yakıp taze taze ekleyin.
  • Tereyağında naneyi kavurup sıcak çorbaya ekleyin ve bu aşamada ağır olun yoksa cooozzzz😱😱😱 diye her yere sıçrar sos 😊 Sıcak servis yapın afiyet olsun 🙏👍🏻👏🏻❤️.
  • Not: İşinizi hızlandırmak adına buğdayı geceden ıslatırsınız👍🏻.

    Suyu kırmızı et veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz. Hazırda et suyunuz yoksa buğday haşlanırken bir parça et, kemik veya tavuk atabilirsiniz içine. Sonra çıkarırsınız 😉.

    Terbiyeyi iyice karıştırıp çok yavaş eklemelisiniz yoksa yoğurt kesilir ‼️acele yok sakin‼️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder