Buğday Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Çorba İçin
- 1 su bardağı buğday
- 1 litre su
- Tuz
Terbiyesi İçin
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
Üstüne
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Buğday Çorbası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle buğdayı suyla ocakta iyice pişmesini sağlayın. Pişince eğer içine et atmışsanız onu çıkarın ve terbiyeyi hazırlayın.
- Terbiye için tüm malzemeleri iyice karıştırın. Çorba suyundan iki kepçeyi tek tek terbiyeye yedirin.
- Sonra bir yandan çorbayı karıştırırken diğer taraftan terbiyeyi azar azar ekleyin. ‼️bu aşamada aceleci davranmazsanız şahane tutar terbiyeniz‼️.
- Şimdi kısık ateşte sürekli karıştırın kaynayınca çorbanın altını kapatın ve nanesini hazırlayın.
- Hemen yemeyecekseniz naneyi yemeği hazırlarken yakıp taze taze ekleyin.
- Tereyağında naneyi kavurup sıcak çorbaya ekleyin ve bu aşamada ağır olun yoksa cooozzzz😱😱😱 diye her yere sıçrar sos 😊 Sıcak servis yapın afiyet olsun 🙏👍🏻👏🏻❤️.
Not: İşinizi hızlandırmak adına buğdayı geceden ıslatırsınız👍🏻.
Suyu kırmızı et veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz. Hazırda et suyunuz yoksa buğday haşlanırken bir parça et, kemik veya tavuk atabilirsiniz içine. Sonra çıkarırsınız 😉.
Terbiyeyi iyice karıştırıp çok yavaş eklemelisiniz yoksa yoğurt kesilir ‼️acele yok sakin‼️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder