20 Nisan 2021 Salı

Pişmeyen Çikolatalı Cheesecake (Aşırı Lezzetli Ve Kolay) Tarifi

 

Pişmeyen Çikolatalı Cheesecake (Aşırı Lezzetli Ve Kolay) Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 190 gram oreo kurabiyeleri (yaklaşık 17 tane)
  • 50 gram eritilmiş margarin veya tereyağı (yaklaşık 3 yemek kaşığı)

Cheesecake için:

  • 230 gram bitter çikolata (eritilecek)
  • 400 gram labne peyniri (oda sıcaklığında)
  • 120 gram pudra şekeri (bir su bardağı)
  • 1 paket vanilin
  • Bir cimdik tuz
  • 125 ml sıvı krema (soğuk)

Ganaj için:

  • 100 gram bitter çikolata
  • 140 ml sıvı krema

Süs için öneriler:

  • Dut çeşitleri ve iri çekilmiş fındık

Kullandığım kelepçeli kalıbın ölçüsü: 20 cm (18 cm’de olabilir)

Su bardağı ölçüsü: 200 ml

Pişmeyen Çikolatalı Cheesecake (Aşırı Lezzetli Ve Kolay) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tabanı için kurabiyelerimizi rondodan geçirelim ve toz haline getirelim.
  2. Ardından erittiğimiz tereyağını katip iyice karıştıralım.
  3. Karışımı şimdi kalıbımıza dökelim ve zemini üzerine basa basa düzleştirelim.
  4. Kalıbı derin dondurucuya kaldırın şimdi.
  5. Şimdi gelelim cheesecake kremamıza.
  6. Uygun bir kaba çikolata parçacıklarımızı koyup mikrodalga fırına verin, kontrollü arada karıştırarak eritin veya benmari usulü eritin.
  7. Erimiş çikolatamızı bir kenara alalım şimdi.
  8. Başka bi kaba öncelikle labne peynirimizi katip bir mikserle pofuduk olana kadar çırpalım.
  9. Ardından pudra şekerimizi, vanilini ve tuzumuzu katip tekrar çırpalım.
  10. Ardından erimiş çikolatamızıda katıp çırpalım.
  11. Başka bir kaba sıvı kremamızı köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım (fazlada katı olmasın).
  12. Sıvı kremamızı nazikçe diğer kaba katip bir spatulayla nazikçe yedirelim.
  13. Dışı içe doğru karıştıralım. Beyaz kalmayıncaya kadar.
  14. Kremamızı şimdi kalıbımıza dökelim ve üzerini düzleştirelim.
  15. Üzerini streçfilmiyle kapattığımız kalıbımızı ertesi güne kadar buzdolabına kaldıralım.
  16. Veya en az 4-5 saat kalsın buzdolabında.
  17. Ertesi gün ganajı yapalım.
  18. Çikolatamızı parçalara keselim ve işittiğimiz sıvı kremaya katalım ve sonra homojen bir kıvama gelene kadar nazikçe karıştırın.
  19. Ganajımızı bir iki dakika bekletin ve kekimizin üzerine yayın.
  20. Heryere gelsin ve bir saat buzdolabında dinlendirin (veya üzeri tam tutana kadar).
  21. Servisden önce süsleyin ve servise hazır. Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder