Pişmeyen Çikolatalı Cheesecake (Aşırı Lezzetli Ve Kolay) Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 190 gram oreo kurabiyeleri (yaklaşık 17 tane)
- 50 gram eritilmiş margarin veya tereyağı (yaklaşık 3 yemek kaşığı)
Cheesecake için:
- 230 gram bitter çikolata (eritilecek)
- 400 gram labne peyniri (oda sıcaklığında)
- 120 gram pudra şekeri (bir su bardağı)
- 1 paket vanilin
- Bir cimdik tuz
- 125 ml sıvı krema (soğuk)
Ganaj için:
- 100 gram bitter çikolata
- 140 ml sıvı krema
Süs için öneriler:
- Dut çeşitleri ve iri çekilmiş fındık
Kullandığım kelepçeli kalıbın ölçüsü: 20 cm (18 cm’de olabilir)
Su bardağı ölçüsü: 200 ml
Pişmeyen Çikolatalı Cheesecake (Aşırı Lezzetli Ve Kolay) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tabanı için kurabiyelerimizi rondodan geçirelim ve toz haline getirelim.
- Ardından erittiğimiz tereyağını katip iyice karıştıralım.
- Karışımı şimdi kalıbımıza dökelim ve zemini üzerine basa basa düzleştirelim.
- Kalıbı derin dondurucuya kaldırın şimdi.
- Şimdi gelelim cheesecake kremamıza.
- Uygun bir kaba çikolata parçacıklarımızı koyup mikrodalga fırına verin, kontrollü arada karıştırarak eritin veya benmari usulü eritin.
- Erimiş çikolatamızı bir kenara alalım şimdi.
- Başka bi kaba öncelikle labne peynirimizi katip bir mikserle pofuduk olana kadar çırpalım.
- Ardından pudra şekerimizi, vanilini ve tuzumuzu katip tekrar çırpalım.
- Ardından erimiş çikolatamızıda katıp çırpalım.
- Başka bir kaba sıvı kremamızı köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım (fazlada katı olmasın).
- Sıvı kremamızı nazikçe diğer kaba katip bir spatulayla nazikçe yedirelim.
- Dışı içe doğru karıştıralım. Beyaz kalmayıncaya kadar.
- Kremamızı şimdi kalıbımıza dökelim ve üzerini düzleştirelim.
- Üzerini streçfilmiyle kapattığımız kalıbımızı ertesi güne kadar buzdolabına kaldıralım.
- Veya en az 4-5 saat kalsın buzdolabında.
- Ertesi gün ganajı yapalım.
- Çikolatamızı parçalara keselim ve işittiğimiz sıvı kremaya katalım ve sonra homojen bir kıvama gelene kadar nazikçe karıştırın.
- Ganajımızı bir iki dakika bekletin ve kekimizin üzerine yayın.
- Heryere gelsin ve bir saat buzdolabında dinlendirin (veya üzeri tam tutana kadar).
- Servisden önce süsleyin ve servise hazır. Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder