Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilin
- Un ( kurabiye hamuru gibi yumuşak bir hamur olacak )
Şerbeti için :
- 4 su bardağı su
- 5 su bardağı şeker
- 4-5 damla limon suyu
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
Bülbül Yuvası Tarifi Yapılışı
- Sırasıyla bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru ikiye ayıralım ve ilk parçayı yağlı kağıt arasına alıp merdane ile hafif hareketlerle açalım. Ne ince olsun ne çok kalın. ( ince açılırsa bisküvi gibi olur çok kalın olursa ise hamur olur ).
- Çay bardağı ile keselim ve tepsiye dizelim.
- 2. Kalan parçayı da aynı şekilde açıp çay bardağı ile keselim ve ortasını da şişe kapağı ile keselim.
- Tepsiye dizdiğimiz hamurların üstüne koyalım ve 180 derece de pişirelim.
- Suyu ve şekeri tencereye alalım ve kaynadıktan sonra altını kısıp limonu sıkıp 6-8 dakika daha kaynatalım.
- Pişen tatlımızı fırından alalım ve soğumasını bekleyelim, soğuyan tatlımıza sıcağa yakın şerbeti dökelim.
- Üzeri için krem şanti çırpalım ve servis ederken üzerine ekleyelim.
- Tatlının 1 gece öncesinde yapılması ve 1 gün bekletilmesi daha güzel olur ☺️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder