21 Nisan 2021 Çarşamba

Bülbül Yuvası Tarifi

 

Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilin
  • Un ( kurabiye hamuru gibi yumuşak bir hamur olacak )

Şerbeti için :

  • 4 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • 4-5 damla limon suyu

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti  

    Bülbül Yuvası Tarifi Yapılışı

  • Sırasıyla bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamuru ikiye ayıralım ve ilk parçayı yağlı kağıt arasına alıp merdane ile hafif hareketlerle açalım. Ne ince olsun ne çok kalın. ( ince açılırsa bisküvi gibi olur çok kalın olursa ise hamur olur ).
  • Çay bardağı ile keselim ve tepsiye dizelim.
  • 2. Kalan parçayı da aynı şekilde açıp çay bardağı ile keselim ve ortasını da şişe kapağı ile keselim.
  • Tepsiye dizdiğimiz hamurların üstüne koyalım ve 180 derece de pişirelim.
  • Suyu ve şekeri tencereye alalım ve kaynadıktan sonra altını kısıp limonu sıkıp 6-8 dakika daha kaynatalım.
  • Pişen tatlımızı fırından alalım ve soğumasını bekleyelim, soğuyan tatlımıza sıcağa yakın şerbeti dökelim.
  • Üzeri için krem şanti çırpalım ve servis ederken üzerine ekleyelim.
  • Tatlının 1 gece öncesinde yapılması ve 1 gün bekletilmesi daha güzel olur ☺️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder