Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük soğan
- 1 adet patates
- 1-2 adet biber
- 1 adet domates
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı salça
- 5 su bardağı bulgur
- 10 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 50 gram tereyağı
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Tereyağ ve sıvı yağ tencereye alınıp soğan ve havuçlar eklenir güzelce kavrulur.
- Sırasıyla patates ,biber ve domates eklenerek kavrulmaya devam edilir .
- En son salçası eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Bulgurlar yıkanır ve kavurduğumuz tencereye eklenip bir dakika kadar kavrulur.
- Pulbiber ,nane ,karabiber ve tuz atılır sonrasında 10 su bardağı su eklenir (tavuk suyunuz varsa onunla yapın daha lezzetli olur) .
- Suyunu çekene kadar pişirilir .
- Demlendikten sonra yiyebilirsiniz yanına köpüklü bir ayran iyi gider :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder