21 Nisan 2021 Çarşamba

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük soğan
  • 1 adet patates
  • 1-2 adet biber
  • 1 adet domates
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 5 su bardağı bulgur
  • 10 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 50 gram tereyağı

    Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Tereyağ ve sıvı yağ tencereye alınıp soğan ve havuçlar eklenir güzelce kavrulur.
  • Sırasıyla patates ,biber ve domates eklenerek kavrulmaya devam edilir .
  • En son salçası eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Bulgurlar yıkanır ve kavurduğumuz tencereye eklenip bir dakika kadar kavrulur.
  • Pulbiber ,nane ,karabiber ve tuz atılır sonrasında 10 su bardağı su eklenir (tavuk suyunuz varsa onunla yapın daha lezzetli olur) .
  • Suyunu çekene kadar pişirilir .
  • Demlendikten sonra yiyebilirsiniz yanına köpüklü bir ayran iyi gider :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder