24 Nisan 2021 Cumartesi

Cevizli Burma Kadayıf Tarifi

 

Cevizli Burma Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kadayıf
  • 1 kase iri dövülmüş ceviz
  • 200 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbet için

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon

    Cevizli Burma Kadayıf Tarifi Yapılışı

  • Önce şerbeti hazırlayarak başlıyoruz. Kaynayan şerbetin altını kısarak ocağın orta gözünde kısık ateşte 15 dk daha kaynatıyoruz. Ilıması için kapağı açmamız yeterli.
  • Geçelim tatlımıza, kadayıflar uzun uzun serilerek tam ortalarına iri dövülmüş ceviz serpilir.
  • Her iki elde kullanılarak sağ elle yukarı sol elle aşağı burarak şekil alması sağlanır. En uzun borcama dikey şekil serilir.
  • Üzerine eritip soğuttuğumuz margarin ve sıvı yağ karışımı dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30/40 dk kontrollü pişirilir.
  • Fırından çıkan tatlının ılıması beklenir.
  • Ilık şerbette dökülerek dinlenmesi sağlanır. (akşamdan yapmak her zaman daha avantaj çünkü şerbet tam çekmiş olur ve tadı yerine gelir dinlenen tatlının. Bi avantaj daha borcamda yapılması çünkü altının pişip pişmediğini kontrol edebiliyoruz. )deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 💐💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder