Fırında Baharatlı Kruton (Kıtır Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet bayat ekmek
- 1 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
- 2 diş sarımsak rendesi (isteğe göre)
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber (isteğe göre)
Fırında Baharatlı Kruton (Kıtır Ekmek) Tarifi Yapılışı
- Ekmeğimizi dilimleyerek küçük küpler halinde doğrayıp pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize alalım.
- Zeytinyağı, sarımsak rendesi ve dilediğiniz baharatları karıştırıp emeklerimizin üzerine döküp harmanlayıp ekmekleri tepsiye iyice yayalım.
- Önceden ısıttığımız 170 derece fırında arada karıştırıp krutonlar (kıtır ekmek) kuruyana kadar yakmadan pişirelim.
- Pişen krutonları soğuduktan sonra hava almayacak bir kapta uzun süre muhafaza ederek dilediğiniz baharatlar ile harmanlayıp fırınlanan krutonları salatalarda, çorbalarda, et yemeklerinde kullanabilirsiniz.
Afiyetle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder