24 Nisan 2021 Cumartesi

Fırında Baharatlı Kruton (Kıtır Ekmek) Tarifi

 

Fırında Baharatlı Kruton (Kıtır Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bayat ekmek
  • 1 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak rendesi (isteğe göre)
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber (isteğe göre)

    Fırında Baharatlı Kruton (Kıtır Ekmek) Tarifi Yapılışı

  • Ekmeğimizi dilimleyerek küçük küpler halinde doğrayıp pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize alalım.
  • Zeytinyağı, sarımsak rendesi ve dilediğiniz baharatları karıştırıp emeklerimizin üzerine döküp harmanlayıp ekmekleri tepsiye iyice yayalım.
  • Önceden ısıttığımız 170 derece fırında arada karıştırıp krutonlar (kıtır ekmek) kuruyana kadar yakmadan pişirelim.
  • Pişen krutonları soğuduktan sonra hava almayacak bir kapta uzun süre muhafaza ederek dilediğiniz baharatlar ile harmanlayıp fırınlanan krutonları salatalarda, çorbalarda, et yemeklerinde kullanabilirsiniz.
  • Afiyetle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder