25 Nisan 2021 Pazar

Cevizli Güllaç Tarifi

 

Cevizli Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket güllaç yaprağı
  • 2 litre süt
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 250 gram ceviz içi

Üzeri için;

  • 4-5 yemek kaşığı ceviz içi (ince çekilmiş)
  • Çilek

    Cevizli Güllaç Tarifi Yapılışı

  • Sütü derin bir tencereye alın ve toz şekeri ilave edin.
  • Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Sonra kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ateşi söndürün ve sütün elinizi yakmayacak sıcaklığa gelmesi için bekleyin.
  • Cevizi hafif iri kalacak şekilde rondodan çekin.
  • Güllacı hazırlayacağınız kabın içerisine (ben borcama yaptım) ılık sütten biraz ekleyin.
  • Üzerine kullanacağınız kabın büyüklüğüne göre bölüp güllaç yapraklarını bir süt bir yaprak olacak şekilde dizin.
  • Tüm güllaç yapraklarının parlak kısımlarının üste baktığına ve iyice ıslandığına emin olun.
  • Paketin yarısına geldikten sonra yaprakların 5 dakika sütü çekmesini bekleyin.
  • Ardından çekilmiş cevizi bolca üzerine serpin ve kalan yaprakları da diğer yarısı gibi bir sütlaç bir süt olacak şekilde dizerek üstünü kapatın.
  • Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra güllacınızı keserek dilimleyin.
  • Dövülmüş ceviz ve çilek ile süsleyerek servis yapın.
  • Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder