Cevizli Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket güllaç yaprağı
- 2 litre süt
- 4 su bardağı toz şeker
- 250 gram ceviz içi
Üzeri için;
- 4-5 yemek kaşığı ceviz içi (ince çekilmiş)
- Çilek
Cevizli Güllaç Tarifi Yapılışı
- Sütü derin bir tencereye alın ve toz şekeri ilave edin.
- Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın.
- Sonra kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ateşi söndürün ve sütün elinizi yakmayacak sıcaklığa gelmesi için bekleyin.
- Cevizi hafif iri kalacak şekilde rondodan çekin.
- Güllacı hazırlayacağınız kabın içerisine (ben borcama yaptım) ılık sütten biraz ekleyin.
- Üzerine kullanacağınız kabın büyüklüğüne göre bölüp güllaç yapraklarını bir süt bir yaprak olacak şekilde dizin.
- Tüm güllaç yapraklarının parlak kısımlarının üste baktığına ve iyice ıslandığına emin olun.
- Paketin yarısına geldikten sonra yaprakların 5 dakika sütü çekmesini bekleyin.
- Ardından çekilmiş cevizi bolca üzerine serpin ve kalan yaprakları da diğer yarısı gibi bir sütlaç bir süt olacak şekilde dizerek üstünü kapatın.
- Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra güllacınızı keserek dilimleyin.
- Dövülmüş ceviz ve çilek ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder