25 Nisan 2021 Pazar

Haşhaşlı Portakallı Muhallebi Tarifi

 

Haşhaşlı Portakallı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş

Portakallı kısım için

  • 3 su bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta ( tepeleme )

    Haşhaşlı Portakallı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • Vanilin hariç muhallebinin tüm malzemeleri tencereye alınır, tel çırpıcıyla iyice karıştırılır.
  • Sonra ocağa alınır, kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Altını kapatınca vanilin eklenir ve karıştırılır.
  • Muhallebi ikiye bölünür. Yarısına damla çikolata, diğer yarısına haşhaş eklenir, karıştırılır.
  • Kuplara önce çikolatalı karışımdan dökülür, biraz bekledikten sonra haşhaşlı karışım üzerine pay edilir. (kabuk bağlamaması için haşhaşlı karışım, ara ara karıştırılır. )
  • İki katı hazır olan kuplar, buzdolabına kaldırılır.
  • Portakallı kısım hazırlanır. 3 su bardağı olacak şekilde portakallar sıkılır, mümkünse süzdürülür.
  • Tencereye aldıktan sonra nişasta ve şekerle birlikte hafif koyulaşana kadar pişirilir.
  • Biraz ılıdıktan sonra dolapta bekleyen kupların üzerine pay edilir.
  • Tekrar dolaba aldığımız tatlılar, soğuyunca servis edilir.Afı̇yet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder