Haşhaşlı Portakallı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
Portakallı kısım için
- 3 su bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta ( tepeleme )
Haşhaşlı Portakallı Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Vanilin hariç muhallebinin tüm malzemeleri tencereye alınır, tel çırpıcıyla iyice karıştırılır.
- Sonra ocağa alınır, kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
- Altını kapatınca vanilin eklenir ve karıştırılır.
- Muhallebi ikiye bölünür. Yarısına damla çikolata, diğer yarısına haşhaş eklenir, karıştırılır.
- Kuplara önce çikolatalı karışımdan dökülür, biraz bekledikten sonra haşhaşlı karışım üzerine pay edilir. (kabuk bağlamaması için haşhaşlı karışım, ara ara karıştırılır. )
- İki katı hazır olan kuplar, buzdolabına kaldırılır.
- Portakallı kısım hazırlanır. 3 su bardağı olacak şekilde portakallar sıkılır, mümkünse süzdürülür.
- Tencereye aldıktan sonra nişasta ve şekerle birlikte hafif koyulaşana kadar pişirilir.
- Biraz ılıdıktan sonra dolapta bekleyen kupların üzerine pay edilir.
- Tekrar dolaba aldığımız tatlılar, soğuyunca servis edilir.Afı̇yet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder