25 Nisan 2021 Pazar

Çiçek Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 150 ml sıcak süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaşmaya
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 50 gram (2 yemek kaşığı) eritilmiş tereyağ
  • 1 yemek kaşığı kefir yoksa yoğurt
  • 400 gram un

İç harcı için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 adet patates
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

    Yapılışı

  • Hamuru yoğuracağımız kabımıza süt, şeker, tuz ve mayayı ekleyip karıştıralım.
  • Daha sonra yumurta, sıvı yağ, tereyağ ve kefiride ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Unumuzu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim ve avucumuza sıvı yağ alıp hamuru toparlayalım üzerini streçleyip 40 dk mayalandıralım !!!.
  • İç harcı için tenceremize yarım çay bardağı zeytinyağ ekleyip yemeklik doğranmış soğanımızı kavurmaya başlayalım kavrulan soğanlarımıza salçamızı ekleyip kavurmaya devam edelim .
  • Haşladığımız patateslerimizi iyice ezdikten sonra kavrulan soğanlarıma ekleyip 5 dk daha kavuralım tuz ve baharatlarını ekleyip altını kapatalım.
  • Mayalanan hamuru tezgaha alalım 6 sı diğerlerinden büyük olmak üzere 13 parçaya bölelim ve bezeler haline getirelim bezelerimizi parmak uçlarıyla açalım iç harcımızdan ekleyip 2’ye katlayalım ve uçlarına çatalla şekil verelim son bezemizi diğerlerinden farklı olarak kenarlarından toplayarak top şekli verelim.
  • Yağladımız fırın kabımıza diğerlerinden büyük tuttuğumuz 6 bezeyi ilk sıraya diğerlerinide sırasıyla dizip çiçek şekli verelim.
  • Bol şekilde streçle kapatıp 15 dk daha bu şekilde mayalandıralım.
  • Mayalanan çiçek poğaçamızın üzerine yumurta sarısı sürelim tam ortasına çörek otu serptikten sonra 180 derece önceden ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim. !!!.
  • Afiyet olsun💕.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder