Cevizli Kesme İrmik Tatlısı Kıyır Kıyır Oluyor Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı toz ceviz
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 150 gram margarin
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Dış Kaplama İçin
- 1 su bardağı irmik
Şerbeti çin
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Üstüne
- 4 damla limon
Cevizli Kesme İrmik Tatlısı Kıyır Kıyır Oluyor Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti hazırlamamız gerekiyor bir tencereye su şeker şeker ve limon damlasını koyup şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynanaya bırakın terlemeye başlayınca bir tek koyulaşınca hemen altını kapatın.
- Yıllık bir şerbet olacak tatlı mı sert olacağı için şerbetin yumuşak olması gerekiyor kıvam olarak kaynar şerbet soğuması için soğuk bir zemine alın çünkü şerbetini soğuk tatlının sıcak olması gerekiyor.
- Şimdi tatlımızın hazırlamaya başlayalım bir kaba un kabartma tozu vanilya haris bütün malzemeleri koyun iyice elde margarin eriyene kadar iyice yumuşadıysa hamur vanilya kabartma tozu ekleyin 10 ilave edin.
- Yoğurmaya başlayın çok yumuşak bir kıvam olmayacak biraz tart kurabiye hamurunun bir tık sert kıvamı olacak yumuşak hamur olursa için amaçlayan olduğu için pişerken birbirine yapışır ve kıtır kıtır olmaz içinde irmik olduğu için hamurun mutlaka biraz katı olması gerekiyor.
- Yoğurduğunuz hamuru uzun rulolar halinde şekillendirin üstten ve yandan baskı yaparak kare şekline veri ve kesmeye başlayıp pişiriyoruz.
- Şekilde şekli siz rulo halinde de yapabilirsiniz nasıl isterseniz ben kara kara yaptım daha güzel oluyor servisi hamurlarını şekillendirildikten sonra 190 derecelik kızgın fırına veriyoruz.
- Üzeri istediğimiz şekilde kızarana kadar pişiriyoruz fırından cheatham tatlımızın üzerine hemen soğumuş şerbeti döküyoruz.
- Ağzını kesinlikle kapatmıyor seher ağzını kapatırsanız çok yumuşak olur ve servis esnasında dağılır ağzı açık kalacak ve hepsinin üzerine yedirecek kadar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder