24 Nisan 2021 Cumartesi

Çilek Soslu Tart Kek Tarifi

 

Çilek Soslu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Çilekli sos için;

  • Yarım kilo çilek (taze veya dondurulmuş)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Üzerini süslemek için;

  • Damla çikolata
  • Hindistan cevizi

    Çilek Soslu Tart Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp iyice çırpalım.
  • Süt, sıvı yağ ekleyip çırptıktan sonra un, kabartma tozu ve vanilya da ekleyip tekrardan çırpalım.
  • Tart kalıbını 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayıp her tarafını unlayalım.
  • 4Hazırladığımız kek harcını tart kalıbına döküp fırına verelim. 170 derecede 20 dakika pişirelim. (pişme süresi farklılık gösterebilir).
  • Çilekli sos için, elinizde varsa taze çilekleri yıkayıp yeşil kısımlarını ayıklayalım. Robotta püre haline gelinceye kadar çekelim. (eğer dondurulmuş çilek kullanırsanız dondurucudan çıkartıp biraz bekletelim. Yumuşamaya başlayınca robotta çekelim).
  • Robotta çektiğimiz çilek püresini uygun bir tencereye alıp üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker ve 2 yemek kaşığı dolusu nişasta ekleyip karıştırıp ocağa alalım.
  • Çilek sosumuz yoğun bir kıvam alana kadar karıştıralım. Yoğunlaşınca ocaktan alıp arada karıştırarak soğumaya bırakalım.
  • Kekimiz soğuduktan sonra üzerine hazırladığımız çilek sosunu gezdirelim.
  • Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben hindistan cevizi, bisküvi ve damla çikolata ile süsledim. Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder