Çilek Soslu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Çilekli sos için;
- Yarım kilo çilek (taze veya dondurulmuş)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Üzerini süslemek için;
- Damla çikolata
- Hindistan cevizi
Çilek Soslu Tart Kek Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp iyice çırpalım.
- Süt, sıvı yağ ekleyip çırptıktan sonra un, kabartma tozu ve vanilya da ekleyip tekrardan çırpalım.
- Tart kalıbını 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayıp her tarafını unlayalım.
- 4Hazırladığımız kek harcını tart kalıbına döküp fırına verelim. 170 derecede 20 dakika pişirelim. (pişme süresi farklılık gösterebilir).
- Çilekli sos için, elinizde varsa taze çilekleri yıkayıp yeşil kısımlarını ayıklayalım. Robotta püre haline gelinceye kadar çekelim. (eğer dondurulmuş çilek kullanırsanız dondurucudan çıkartıp biraz bekletelim. Yumuşamaya başlayınca robotta çekelim).
- Robotta çektiğimiz çilek püresini uygun bir tencereye alıp üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker ve 2 yemek kaşığı dolusu nişasta ekleyip karıştırıp ocağa alalım.
- Çilek sosumuz yoğun bir kıvam alana kadar karıştıralım. Yoğunlaşınca ocaktan alıp arada karıştırarak soğumaya bırakalım.
- Kekimiz soğuduktan sonra üzerine hazırladığımız çilek sosunu gezdirelim.
- Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben hindistan cevizi, bisküvi ve damla çikolata ile süsledim. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder