24 Nisan 2021 Cumartesi

Fırında Beşemel Soslu Et Tarifi

 

Fırında Beşemel Soslu Et Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram kuşbaşılık kuzu eti(dana etide olur)
  • 2 tane soğan
  • 2/3 yeşil biber
  • 3 tane orta boy domates
  • 2 dış sarımsak
  • 4/5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yeteri kadar tuz

Üzerine

  • 3 tane orta boy patates
  • 2 tane havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • Haşlamak için su ve çok az tuz

Beşemel sosu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt (250ml bardak ölçüm)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Ve en son kaşar peyniri

    Fırında Beşemel Soslu Et Tarifi Yapılışı

  • Etler kuşbaşılık doğranır* tencereye alınarak kendi suyunu çekene kadar pişirilir* gerekirse su ilavesiyle etlerin birazcık daha yumuşaması sağlanır.
  • Üzerine yağ eklenerek bir kaç dakika kavrulur.
  • Soğanlar eklenir soğanlar hafif pembeleşince biberler eklenerek kavrulma işlemine devam edilir.
  • Salça eklenerek kokusu çıkana kadar karıştırılır *üzerine domates, sarımsak ve baharatlar eklenir.
  • Domatesler renk değiştirince 1. 5 çay bardağı su eklenir tencerenin kapağı kapatılarak 5-6 dakika altı kısık ateşte pişirilir ve bir kenara alınır *.
  • Patates ve havuç soyularak küçük küp şeklinde doğranır* haşlamak için tencereye sebzelerin hafif üstünü geçecek kadar sıcak su alınır.
  • Kaynamış suya patates, havuç, bezelye ve tuz atılır ve beş dakika kaynatılırak süzülür (çok fazla yumuşamayacak).
  • Diğer bir taraftan beşemel sos için un yağda karıştırılarak kavrulur*.
  • Rengi hafif dönünce yavaş yavaş süt ilavesi edilirek sürekli karıştırılır ve üzerine karabiber ve tuz eklenerek bir tık kaynatılır *.
  • Borcama öncelikle hazırlanan et boşaltılır.
  • Daha sonra üzerine kaynatıp suyu süzülen sebzeler yayılır* onun üzerinede beşemel sosu yayılır.
  • Een son olarak peynir serpilerek180°de fırında üstü kızarana kadar pişirilir*yanında pilav ile servis edilir tadına doyamayacaginiz yemeğimiz servise hazır yapacaklara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder