Fırında Beşemel Soslu Et Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram kuşbaşılık kuzu eti(dana etide olur)
- 2 tane soğan
- 2/3 yeşil biber
- 3 tane orta boy domates
- 2 dış sarımsak
- 4/5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yeteri kadar tuz
Üzerine
- 3 tane orta boy patates
- 2 tane havuç
- 1 su bardağı bezelye
- Haşlamak için su ve çok az tuz
Beşemel sosu için
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt (250ml bardak ölçüm)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Ve en son kaşar peyniri
Fırında Beşemel Soslu Et Tarifi Yapılışı
- Etler kuşbaşılık doğranır* tencereye alınarak kendi suyunu çekene kadar pişirilir* gerekirse su ilavesiyle etlerin birazcık daha yumuşaması sağlanır.
- Üzerine yağ eklenerek bir kaç dakika kavrulur.
- Soğanlar eklenir soğanlar hafif pembeleşince biberler eklenerek kavrulma işlemine devam edilir.
- Salça eklenerek kokusu çıkana kadar karıştırılır *üzerine domates, sarımsak ve baharatlar eklenir.
- Domatesler renk değiştirince 1. 5 çay bardağı su eklenir tencerenin kapağı kapatılarak 5-6 dakika altı kısık ateşte pişirilir ve bir kenara alınır *.
- Patates ve havuç soyularak küçük küp şeklinde doğranır* haşlamak için tencereye sebzelerin hafif üstünü geçecek kadar sıcak su alınır.
- Kaynamış suya patates, havuç, bezelye ve tuz atılır ve beş dakika kaynatılırak süzülür (çok fazla yumuşamayacak).
- Diğer bir taraftan beşemel sos için un yağda karıştırılarak kavrulur*.
- Rengi hafif dönünce yavaş yavaş süt ilavesi edilirek sürekli karıştırılır ve üzerine karabiber ve tuz eklenerek bir tık kaynatılır *.
- Borcama öncelikle hazırlanan et boşaltılır.
- Daha sonra üzerine kaynatıp suyu süzülen sebzeler yayılır* onun üzerinede beşemel sosu yayılır.
- Een son olarak peynir serpilerek180°de fırında üstü kızarana kadar pişirilir*yanında pilav ile servis edilir tadına doyamayacaginiz yemeğimiz servise hazır yapacaklara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder