Çilekli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket (600 gr) labne peyniri
- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta
- 1 paket krema
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
Taban için ;
- 2 paket burçak bisküvi
- 125 gr tereyağ
Çilek sosu için
- 300-400 gram çilek
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
Çilekli Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Bisküvileri robottan geçirin. Eritilmiş tereyağ ile yoğurun.
- Kelepçeli kalıbın alt kısmına yerleştirin. Güzelce bastıra bastıra kalıba yerleştirelim. (su bardağı ile düzleyebilirsiniz).
- Krema için;Labne ve şekeri bir çırpın.
- Daha sonra krema nişasta, un ve vanilyayı ekleyin. Tekrar çırpın.
- Yumurtaları teker teker ilave ederek her seferinde düşük devirde çırpın.
- Kremayı bisküvilerin üzerine dökün.
- Ayrı bir fırın tepsisine şu koyup fırının en alt kısmına yerleştirin.
- Fırın telini orta bölüme koyup chesecaki yerleştirin. 40 & 60 dk arası pişirin.Kenarlar sabit orta sallanınca pişmiş demektir.
- Cheesecakemizi soğumaya bi kenara alalım.
- Sos için küçük bi tencereye çileklerimizi koyalım üzerine şekerimizi ve yarım bardak suyunda yarısını döküp pişirelim.
- Suyunu bırakınca blendirdan geçirelim ve kalan suyun içine 2 yemek kaşığı nişastayı ekleyip karıştırdıktan sonra çilek sosumuza ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirelim. Zaten bi kaç dakikaya kıvam alıyor.
- Sıcak sosumuzu cheseecakemizin üzerine döküp dinlenmeye bırakalım.
- Tercihen 1 gece en az 3 saat dolapta dinlendirip servis edelim.
Not;kalıbın altı ve kenar kısımları folya ile kaplanacak.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder