21 Nisan 2021 Çarşamba

Çilekli Cheesecake Tarifi

 

Çilekli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket (600 gr) labne peyniri
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un

Taban için ;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 125 gr tereyağ

Çilek sosu için

  • 300-400 gram çilek
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta

    Çilekli Cheesecake Tarifi Yapılışı

  • Bisküvileri robottan geçirin. Eritilmiş tereyağ ile yoğurun.
  • Kelepçeli kalıbın alt kısmına yerleştirin. Güzelce bastıra bastıra kalıba yerleştirelim. (su bardağı ile düzleyebilirsiniz).
  • Krema için;Labne ve şekeri bir çırpın.
  • Daha sonra krema nişasta, un ve vanilyayı ekleyin. Tekrar çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ilave ederek her seferinde düşük devirde çırpın.
  • Kremayı bisküvilerin üzerine dökün.
  • Ayrı bir fırın tepsisine şu koyup fırının en alt kısmına yerleştirin.
  • Fırın telini orta bölüme koyup chesecaki yerleştirin. 40 & 60 dk arası pişirin.Kenarlar sabit orta sallanınca pişmiş demektir.
  • Cheesecakemizi soğumaya bi kenara alalım.
  • Sos için küçük bi tencereye çileklerimizi koyalım üzerine şekerimizi ve yarım bardak suyunda yarısını döküp pişirelim.
  • Suyunu bırakınca blendirdan geçirelim ve kalan suyun içine 2 yemek kaşığı nişastayı ekleyip karıştırdıktan sonra çilek sosumuza ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirelim. Zaten bi kaç dakikaya kıvam alıyor.
  • Sıcak sosumuzu cheseecakemizin üzerine döküp dinlenmeye bırakalım.
  • Tercihen 1 gece en az 3 saat dolapta dinlendirip servis edelim.
    Not;kalıbın altı ve kenar kısımları folya ile kaplanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder