Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çimdik tuz
- 1 paket vanilya
- 250 gram tereyağ veya margarin
- 1 adet yumurta
Kreması İçin
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik nişasta
- 2 tepeli yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 1 paket vanilya
- 1 adet kremşanti
Üzeri İçin
- Çilek
- Muz
- Kivi (Dilediğiniz meyve ile yapabilirsiniz)
Yapılışı
- Kuru malzemeleri kaba alıp karıştıralım. Daha sonra üzerine yağı ekleyip iyice yoğuralım.
- Son olarak yumurtayı ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hazır olan hamuru 20-25 dakika dolapta bekletelim.
- Hamur bekledikten sonra yumurtadan biraz büyük bezeler yapıp tart boyutunda açalım (12 tane bu şekilde yaptım).
- Çatalla delikler açıp 170 derecede kontrollü pişirelim.
- Kalan hamuru büyük tart büyüklüğünde açıp tarta serelim tekrar çatalla delikler açıp 170 derecede kontrollü pişirelim.
- Kreması için yağ vanilya ve kremşanti dışında bütün malzemeleri tencereye alıp 3 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kremaya sırayla vanilya yağ ve kremşantiyi ekleyip çırpalım ve sıkma torbasına alalım.
- Daha sonra soğuyan tartların üzerine sıkalım. Dilediğiniz meyve ile süsleyip servisi edebilirsiniz deneyenlere kolay gelsin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder