25 Nisan 2021 Pazar

Çilekli Tartolet Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket vanilya
  • 250 gram tereyağ veya margarin
  • 1 adet yumurta

Kreması İçin

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik nişasta
  • 2 tepeli yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet kremşanti

Üzeri İçin

  • Çilek
  • Muz
  • Kivi (Dilediğiniz meyve ile yapabilirsiniz)

     Yapılışı

  • Kuru malzemeleri kaba alıp karıştıralım. Daha sonra üzerine yağı ekleyip iyice yoğuralım.
  • Son olarak yumurtayı ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Hazır olan hamuru 20-25 dakika dolapta bekletelim.
  • Hamur bekledikten sonra yumurtadan biraz büyük bezeler yapıp tart boyutunda açalım (12 tane bu şekilde yaptım).
  • Çatalla delikler açıp 170 derecede kontrollü pişirelim.
  • Kalan hamuru büyük tart büyüklüğünde açıp tarta serelim tekrar çatalla delikler açıp 170 derecede kontrollü pişirelim.
  • Kreması için yağ vanilya ve kremşanti dışında bütün malzemeleri tencereye alıp 3 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan kremaya sırayla vanilya yağ ve kremşantiyi ekleyip çırpalım ve sıkma torbasına alalım.
  • Daha sonra soğuyan tartların üzerine sıkalım. Dilediğiniz meyve ile süsleyip servisi edebilirsiniz deneyenlere kolay gelsin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder