25 Nisan 2021 Pazar

Nefis İçli Köfte Tarifi

 

Nefis İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • Alabildiği kadar un (Özlü hamuru kıvamı)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

İç Harcı İçin

  • Yarım kilo kıyma
  • 4 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ceviz (Dövülmüş)

    Nefis İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kıymamızı hazırlıyoruz çünkü kıymanın soğuması gerekiyor. Soğanları ufak ufak doğruyoruz, daha sonra tavaya alıp sıvı yağ ile soteliyoruz.
  • Kıymayı da ilave edip beraber kavuruyoruz daha sonra domates ve biber salçasını ekliyoruz.
  • Tuz, kimyon, karabiber, pul biber, toz biber ve ilave edip 5 dakika daha karıştırıp altını kapatıyoruz. Cevizi de ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamuru için, bir yoğurma kabına irmik ile bulguru koyup üzerine 2 – 3 bardak su döküp şişmeye bırakıyoruz.
  • Bulgurlar şişince bütün hamur malzemelerini koyup yoğurmaya başlıyoruz (Kolaylık açısından bir blender ve ya hamur yoğurma makinesi ile yoğurabilirsiniz güzel kıvam elde edilmiş oluyor)
  • Arada bir kıvamını yakalamak için su ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Kıvamı özlü bir hamur olacak yani yoğun kıvamlı (Şekil alabilen bir hamur kıvamı)
  • Yoğurma işlemi bitince cevizden biraz büyük bir parça alıyoruz avuç içimizi saracak boyutta yuvarlayıp işaret parmağı ile azıcık elimizi suya batırıp içini oyuyoruz. Böylelikle hamurun kenarlarını inceltiyoruz (Huni gibi)
  • İçini oyduğumuz hamurun içine hazırladığımız kıyma harcını koyuyoruz üzerine hamurumuz ile kapatıyoruz. Bu tariften yaklaşık 25 adet içli köfte çıkmaktadır. Şimdiden afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder