Nefis İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin
- 2 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı irmik
- Alabildiği kadar un (Özlü hamuru kıvamı)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
İç Harcı İçin
- Yarım kilo kıyma
- 4 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı ceviz (Dövülmüş)
Nefis İçli Köfte Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kıymamızı hazırlıyoruz çünkü kıymanın soğuması gerekiyor. Soğanları ufak ufak doğruyoruz, daha sonra tavaya alıp sıvı yağ ile soteliyoruz.
- Kıymayı da ilave edip beraber kavuruyoruz daha sonra domates ve biber salçasını ekliyoruz.
- Tuz, kimyon, karabiber, pul biber, toz biber ve ilave edip 5 dakika daha karıştırıp altını kapatıyoruz. Cevizi de ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için, bir yoğurma kabına irmik ile bulguru koyup üzerine 2 – 3 bardak su döküp şişmeye bırakıyoruz.
- Bulgurlar şişince bütün hamur malzemelerini koyup yoğurmaya başlıyoruz (Kolaylık açısından bir blender ve ya hamur yoğurma makinesi ile yoğurabilirsiniz güzel kıvam elde edilmiş oluyor)
- Arada bir kıvamını yakalamak için su ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
- Kıvamı özlü bir hamur olacak yani yoğun kıvamlı (Şekil alabilen bir hamur kıvamı)
- Yoğurma işlemi bitince cevizden biraz büyük bir parça alıyoruz avuç içimizi saracak boyutta yuvarlayıp işaret parmağı ile azıcık elimizi suya batırıp içini oyuyoruz. Böylelikle hamurun kenarlarını inceltiyoruz (Huni gibi)
- İçini oyduğumuz hamurun içine hazırladığımız kıyma harcını koyuyoruz üzerine hamurumuz ile kapatıyoruz. Bu tariften yaklaşık 25 adet içli köfte çıkmaktadır. Şimdiden afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder