26 Nisan 2021 Pazartesi

Çok Az Bilinen Muhteşem Tavuk Sote Tarifi Enfes Beşamel Soslu Tavuk Yemeği

 

Malzemeler

  • 750 gram tavuk eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 büyük boy patates
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kimyon, kekik
  • 3-4 adet günlük yufka

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Karabiber, tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Yapılışı

  • Öncelikle 750 gram kuşbaşı doğranmış tavuk etini doğrayalım ve diğer domates hariç sebzeleri bir tencereye alalım.
  • Et suyunu salıp tekrardan geri çekene kadar aralıklarla karıştırarak pişirelim.
  • Suyunu çeken etin ve sebzelerin üzerine 1 adet rendelenmiş domatesi ilave edelim.
  • Biraz daha pişirip ocağın altını kapatalım.
  • Sos için tereyağı tencereye alıp eritelim üzerine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Kavrulan una sütü ilave edip sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam alan sosumuza karabiber tuz ekleyip ocaktan alalım.
  • Yufkaları önce 2 ye sonra 4 sonra 6 ya olacak şekilde katlayıp bir üçgen elde edelim.
  • Üzerine bir komposto kasesi ile ters çevirip kenarlarını bıçak ile keselim.
  • Elde ettiğimiz yuvarlak yufkaların arasına (yufkalar 2 li yuvarlak halinde olacak) tavuk sote harcımızdan ekleyip tepsiye dizelim.
  • Tüm yufkaları dizdikten sonra geriye kalan beşamel sosu da hepsine pay edelim ve üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirip 190-200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder