Malzemeler
- 750 gram tavuk eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 büyük boy patates
- 1 adet rendelenmiş domates
- 3-4 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kimyon, kekik
- 3-4 adet günlük yufka
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Karabiber, tuz
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
- Öncelikle 750 gram kuşbaşı doğranmış tavuk etini doğrayalım ve diğer domates hariç sebzeleri bir tencereye alalım.
- Et suyunu salıp tekrardan geri çekene kadar aralıklarla karıştırarak pişirelim.
- Suyunu çeken etin ve sebzelerin üzerine 1 adet rendelenmiş domatesi ilave edelim.
- Biraz daha pişirip ocağın altını kapatalım.
- Sos için tereyağı tencereye alıp eritelim üzerine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Kavrulan una sütü ilave edip sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam alan sosumuza karabiber tuz ekleyip ocaktan alalım.
- Yufkaları önce 2 ye sonra 4 sonra 6 ya olacak şekilde katlayıp bir üçgen elde edelim.
- Üzerine bir komposto kasesi ile ters çevirip kenarlarını bıçak ile keselim.
- Elde ettiğimiz yuvarlak yufkaların arasına (yufkalar 2 li yuvarlak halinde olacak) tavuk sote harcımızdan ekleyip tepsiye dizelim.
- Tüm yufkaları dizdikten sonra geriye kalan beşamel sosu da hepsine pay edelim ve üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri gezdirip 190-200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder