Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet portakalın kabuğu
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
Bulamak için
- 1 kase şeker
Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi Yapılışı
- Portakal kabuklarını bi kaç gün suda beklettim acısının çıkması için 🍊.
- Hızlı olsun isterseniz bir kaç kere tencerede kaynatıp acı suyunun çıkmasını sağlayabilirsiniz.
- Acısı çıkınca bir tencereye 1 su bardağı şeker ve su ile alıp bir süre kaynamaya bırakıyoruz.
- Süzgece alıp süzüyoruz ve fırın telinde kurumaya bırakıyoruz.Bi süre kuruyunca şekere buluyoruz. Afiyet olsun ❤🍊🤤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder