28 Nisan 2021 Çarşamba

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram dana biftek julyen doğranmış
  • Pişerken ekleyeceğim bir su bardağı sıcak su
  • 2 adet büyük boy patates

Marine İçin

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik
  • Tuz
  • Sarımsaklı yoğurt

Domates Sosu İçin

  • 2 adet rendelenmiş domates veya varsa konservesi olabilir

    Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Marine için et hariç tüm malzemeleri bir kap içerisinde karıştırarak içine etleri ekleyip karıştıralım ağzını kapatıp buzdolabında iki saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  • O esnada patatesleri ince ince doğruyoruz ve tuz ekleyerek bol kızgın yağda kazartıyoruz.
  • Etleri bir tavada yağ eklemeden kavurmaya başlıyoruz ara ara karıştırarak bir su bardağı su ekleyerek pişirelim eğer şu gerekirse az az ekleyebilirsiniz.
  • Kızaran patatesleri sunum yapacağımız tabağa alarak sarımsaklı yoğurdu ortasına dökerek pişen etlerini üzerine yerleştirelim.
  • En son iki adet domates rendeleyip bir tavada yağ eklemeden suyunu çekene kadar tuz ekleyip pişiriyoruz ve etlerin üzerine ekliyoruz sofralarınızın baş tacı olacak çökertme kebabı hazır afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder