Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram dana biftek julyen doğranmış
- Pişerken ekleyeceğim bir su bardağı sıcak su
- 2 adet büyük boy patates
Marine İçin
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet küçük kuru soğan
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kekik
- Tuz
- Sarımsaklı yoğurt
Domates Sosu İçin
- 2 adet rendelenmiş domates veya varsa konservesi olabilir
Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Marine için et hariç tüm malzemeleri bir kap içerisinde karıştırarak içine etleri ekleyip karıştıralım ağzını kapatıp buzdolabında iki saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- O esnada patatesleri ince ince doğruyoruz ve tuz ekleyerek bol kızgın yağda kazartıyoruz.
- Etleri bir tavada yağ eklemeden kavurmaya başlıyoruz ara ara karıştırarak bir su bardağı su ekleyerek pişirelim eğer şu gerekirse az az ekleyebilirsiniz.
- Kızaran patatesleri sunum yapacağımız tabağa alarak sarımsaklı yoğurdu ortasına dökerek pişen etlerini üzerine yerleştirelim.
- En son iki adet domates rendeleyip bir tavada yağ eklemeden suyunu çekene kadar tuz ekleyip pişiriyoruz ve etlerin üzerine ekliyoruz sofralarınızın baş tacı olacak çökertme kebabı hazır afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder