Çökertme KebabıTarifi İçin Malzemeler
Etin Terbiyesi İçin
- 500 gram dana bonfile et
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 er çay kaşığı karabiber pulbiber kekik
Servis İçin
- 3 adet orta boy patates
- Kızartmak için sıvı yağ
- Süzme yoğurt
- Hazır domates sosu (Eğer domates sosunuz yoksa domatesi rendeleyip pişirerek kendi sosunuzu yapabilirsiniz)
- Ben yapmadım ama dilerseniz kebabın üzerine tereyağ eritebilirsiniz
Yapılışı
- İlk olarak 500 gram dana bonfile eti uzun şeritler halinde doğruyoruz. Doğradığımız etleri derin bir kaseye alıyoruz.
- Etin üzerine yarım çay bardağı süt, yarım çay bardağı zeytinyağ, birer çay kaşığı pulbiber, kekik, karabiber ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Etleri bu şekilde buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz. 3 adet orta boy patatesi dilimleyip çok ince bir şekilde kesiyoruz.
- Doğranan patatesleri derin bir kaseye alıp üzerine çıkacak kadar soğuk su ekleyip bekletiyoruz. Dinlenen etleri önceden ısıttığımız tavaya alıyoruz. Ara ara karıştırarak etleri pişmeye bırakıyoruz.
- Patatesleri kızdırmış olduğumuz sıvı yağda kızartıyoruz. Servis tabağına ilk olarak patatesleri sonra, süzme yoğurdu daha sonra domates sosunu son olarakta etleri ekliyoruz. Çökertme kebabı servise hazır. Afiyet olsun. 🤤🤤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder