6 Nisan 2021 Salı

Çökertme KebabıTarifi

 

Çökertme KebabıTarifi İçin Malzemeler

Etin Terbiyesi İçin

  • 500 gram dana bonfile et
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 er çay kaşığı karabiber pulbiber kekik

Servis İçin

  • 3 adet orta boy patates
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Süzme yoğurt
  • Hazır domates sosu (Eğer domates sosunuz yoksa domatesi rendeleyip pişirerek kendi sosunuzu yapabilirsiniz)
  • Ben yapmadım ama dilerseniz kebabın üzerine tereyağ eritebilirsiniz

    Yapılışı

  • İlk olarak 500 gram dana bonfile eti uzun şeritler halinde doğruyoruz. Doğradığımız etleri derin bir kaseye alıyoruz.
  • Etin üzerine yarım çay bardağı süt, yarım çay bardağı zeytinyağ, birer çay kaşığı pulbiber, kekik, karabiber ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Etleri bu şekilde buzdolabında 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz. 3 adet orta boy patatesi dilimleyip çok ince bir şekilde kesiyoruz.
  • Doğranan patatesleri derin bir kaseye alıp üzerine çıkacak kadar soğuk su ekleyip bekletiyoruz. Dinlenen etleri önceden ısıttığımız tavaya alıyoruz. Ara ara karıştırarak etleri pişmeye bırakıyoruz.
  • Patatesleri kızdırmış olduğumuz sıvı yağda kızartıyoruz. Servis tabağına ilk olarak patatesleri sonra, süzme yoğurdu daha sonra domates sosunu son olarakta etleri ekliyoruz. Çökertme kebabı servise hazır. Afiyet olsun. 🤤🤤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder