6 Nisan 2021 Salı

Karpatka (Polonya Pastası)Tarifi

 

Karpatka (Polonya Pastası)Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 125 gr tereyağı
  • 2 paket vanilya

Üzeri için:

  • Pudra şekeri, çilek (Siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz)

    Yapılışı

  • Öncelikle kremayla başlayalım. Süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısını kıvamlaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Kıvamlaştıktan sonra ocaktan alın ve vanilyaları döküp karıştırın. Soğumaya bırakın.
  • Hamura geçelim. Su tuz ve margarin veya tereyağı eriyene kadar pişirin.
  • Erdikten sonra unu ekleyin karıştırın ve helva kıvamına gelince ocaktan alın.
  • Kabartma tozunu ve 4 yumurtayı yumurtaları tek tek katarak çırpın.
  • Ve yarısını tepsinize dökün ve 165° derecede yaklaşık 25-30 dk pişirin. Bu sırada kremamıza devam edelim.
  • Tereyağını soğuyan kremaya dökün ve çırpın. Kremamız hazır.
  • Pişen hamurumuzu çıkaralım ve kalan hamura da aynı işlemi yapalım. Ve hamurlarımız piştikten sonra bir hamurumuzu taban yapalım ve üzerine kremamızı yayalım.
  • Üstüne diğer pişen hamurumuzu koyalım ve pudra şekeri dökelim ve çilekle süsleyelim. Siz nasıl süslemek istiyorsanız ben böyle yaptım.🍓afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder