Karpatka (Polonya Pastası)Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı tuz
- 4 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1.5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 125 gr tereyağı
- 2 paket vanilya
Üzeri için:
- Pudra şekeri, çilek (Siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz)
Yapılışı
- Öncelikle kremayla başlayalım. Süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısını kıvamlaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Kıvamlaştıktan sonra ocaktan alın ve vanilyaları döküp karıştırın. Soğumaya bırakın.
- Hamura geçelim. Su tuz ve margarin veya tereyağı eriyene kadar pişirin.
- Erdikten sonra unu ekleyin karıştırın ve helva kıvamına gelince ocaktan alın.
- Kabartma tozunu ve 4 yumurtayı yumurtaları tek tek katarak çırpın.
- Ve yarısını tepsinize dökün ve 165° derecede yaklaşık 25-30 dk pişirin. Bu sırada kremamıza devam edelim.
- Tereyağını soğuyan kremaya dökün ve çırpın. Kremamız hazır.
- Pişen hamurumuzu çıkaralım ve kalan hamura da aynı işlemi yapalım. Ve hamurlarımız piştikten sonra bir hamurumuzu taban yapalım ve üzerine kremamızı yayalım.
- Üstüne diğer pişen hamurumuzu koyalım ve pudra şekeri dökelim ve çilekle süsleyelim. Siz nasıl süslemek istiyorsanız ben böyle yaptım.🍓afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder