3 Nisan 2021 Cumartesi

Çıtır Çıtır Balkabağı Reçeli Tarifi

 

Çıtır Çıtır Balkabağı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bardak kadar sönmüş kireç
  • Kiresci sulandırmak için 8-10 lt su
  • Balkabağı (Benim kabağımın soyulmuş hali 9, 5 kg)
  • 8 – 8, 5 kg şeker
  • 8 lt şerbeti için su
  • 1 yemek kaşığı dolusu limon tuzu
  • 650-700 ml lik 20-21 adet kavanoz

    Çıtır Çıtır Balkabağı Reçeli Tarifi Yapılışı

  • Akşamdan sönmüş kirece 8-10 lt su konulur, karıştırılır.
  • Üzerine çıkan duru su kabakların üzerine dökülecek.
  • Kabaklar soyulup hazırlanır.
  • 2-3 mm kalınlığında, 3-4 cm uzunluğunda kesilip hazırlanır.
  • Üzerine hazırlanmış kireçin duru suyu dökülerek 2 saate yakın bekletilir.
  • 8 lt su, kazana kaynamaya konur.
  • 8 – 8, 5 kg şeker ilave edilir.
  • Kabaklar 3-4 su yıkanarak kazana kaynamaya konur.Arada karıştırılır.Kıvam alması 5 saate yakın sürüyor.
  • Köpükleri sararmaya başlayınca kıvamı kontrol edilerek kavanozlara paylaştırılır. Nefis, çıtır çıtır reçeli sevdiklerinizle güzel. Günlerde yemeniz dileğiyle 🙏 Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder